Kutup ayısı ve suaygırları da listede
 

Kutup ayısı ve suaygırları, ilk kez nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine dahil edildi.

Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN), 16 binden fazla hayvan ve bitki türünün yok olma riski taşıdığı, listeye, iklim değişikliği, yasadışı avlanma ve insanlardan kaynaklanan diğer tehditler sonucunda kutup ayısı ile suaygırının da dahil edildiği belirtti.

Kutup ayılarının iklim değişikliklerine bağlı olarak buzullardaki erime sonucu sayılarının azaldığına dikkat çekildi. Suaygırılarının sayısınınsa Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki aşırı avlanma nedeniyle azaldığı belirtildi. 
 
Listeye yeni dahil edilen hayvanlar arasında Avrupa ve Afrika’dan çok sayıda balık ve köpekbalığı cinsi de bulunuyor.

IUCN’nin, nesli tükenmekte olan 530 türü daha dahil ettiği “kırmızı liste”de yer alan ve yok olma riski taşıyan canlıların büyük kısmının Brezilya, Çin, Avustralya ve Meksika’da bulunduğu belirtildi.

IUCN’nin üyeleri arasında 81 hükümetin yanısıra, 850’den fazla bağımsız çevre örgütü ve 10 bin kadar bilim adamı bulunuyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 2 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 23
Anneannesi örgü örüyor, Derin de onun yanında oyuncakları ile oynuyordu. Anneanne bir ara : - Oğlum camı kapatır mısın lütfen ? Dışarısı çok soğuk, dedi. Derin çok şaşırmiştı : - Sana inanamıyorum  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.