4 yaşında durmadan 65 km koştu
 

Hindistan’da 4 yaşında bir çocuk hiç durmadan 65 km koşarak rekorlar kitabına girmeye hak kazandı.

Doktorlar ve eğitimini üstlenmeyi planlayan Hindistan Polis Akademisi’nin 300 öğrencisinin eşlik ettiği Singh, aslında 70 km koşmak istiyordu. Ancak doktorlar, aşırı yorgunluk belirtileri gösterdiği gerekçesiyle koşuyu 65’inci km’de durdurdular.

Koşuyu takip eden Hindistan’ın en popüler rekorlar kitabı Limca Rekorlar Kitabı yetkilileri, rekorun gelecek yılki baskıya alınacağınıbelirttiler. Orissa eyaletindeki yoksul bir gecekondu mahallesinde doğan BudhiaSingh, 65 km’yi 7 saat 2 dakikada tamamladı.

Çocuğun yeteneğini keşfeden yerel judo antrenörü Biranchi Das ise “Bu Hindistan rekoru ve muhtemelen de dünya rekoru. Bu yaşta hiçbir çocuk 65 kilometreyi bir kerede koşmadı” dedi.

Koşusu ulusal kanallardan yayınlanan ve yol boyunca binlerce kişinin alkışlarla desteklediği Budhia, bir yaşında iken babası ölünceannesi tarafından 800 rupe’ye (20 dolar) satıldı. Ama yeteneğini keşfeden yerel bir judo antrenörü olan Biranchi Das, Budhia’yı evlat edindi.

Budhia’nın yeteneği de tesadüfen keşfedildi. Budhia, bir spor alanına izinsiz girince, Biranchi ceza olsun diye Budhia’dan spor alanının etrafını birkaç kez koşmasını istedi. Alanı terk eden koç 5 saat sonra döndüğünde, Budhia’nın hala koştuğunu gördü. Budhia, uzun koşusundan sonra gazetecilere “bugün koşmaktan hoşlandım. İstediğim kadar koşabilirim” dedi.
Kaynak: Ntvmsnbc 3 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 138
Bayan timsah, büyükannesiyle birlikte büyük bir mağazanın deri eşya bölümünü dolaşıyordu. Yaşlı timsaha dönerek : - Artık gelecek konusunda bir karar alma zamanın geldi, dedi. Çeşitlere bak ve bi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.