Paramount, 1 milyar dolarlık Disneyland için yer arıyor
 

ABD ve Fransa’daki Disneyland benzeri tema parkları Türkiye için gün sayıyor. ABD’li Paramount Pictures film şirketi 1 milyar dolara yaklaşması öngörülen yatırım için Ankara’da nabız yokluyor.

Otel, alışveriş, spor ve güzellik merkezleri, lunapark, gölet, orman ve rekreasyon alanlarından oluşacak park için 9 bin 500 metrekarelik yer aranıyor. Anlaşma sağlanırsa 2 bin 500 metrekaresi park, geri kalanı yaşam alanlarından oluşacak tema parkın Ankara-İstanbul-İzmir üçgeni içindeki bir yere veya güneyde bir turizm merkezine yapılması planlanıyor.

Paramount şirketi Hazine, Toplu Konut İdaresi ve bazı belediyeler nezdinde ön görüşmelere başladı. Dünyada altı parkı kurup işleten şirketin yeni yatırım için Türkiye’yi seçme nedeni, Avrupa ile Asya’yı birleştiren bir köprü ve Avrupa Birliği kapısındaki bir ülke olmasına bağlanıyor. Türklerin Batılı ürünlere ilgisi, eğlenceyi sevmeleri, ülkenin devam eden ekonomik istikrarla gelişime açık olması, yabancı yatırımın son yıllarda artması ve Rusya, Ortadoğu ülkeleri gibi yerlerden de turist çekme potansiyeli de park alanı olarak seçilmesindeki etkenler arasında gösteriliyor.
Kaynak: Hürriyet 3 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 239
Z eynep çukulataya bayılıyordu ! Bir gün annesine dedi ki : Eğer bir sihirbaz olsaydım,her şeyi çukulataya çevirirdim. Masaları, koltukları,arabaları,halıları,perdeleri !  Sonra da yavaş yava devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.