ABD’li gençler coğrafyadan çaktı
 

ABD’li gençler haritada Irak’ı bulamadı...

18-24 yaş arası ABD’li gençlerin ABD ve dünya coğrafyasından habersiz oldukları anlaşıldı.

National Geographic dergisinin öncülüğünde yapılan ankette, gençler Irak dahil dünyanın önemli ülkelerini haritada bulamadılar. Gençler kendi ülkelerinde de Misssissippi nehrini, New York’u ve geçen yıl Katrina tayfunuyla yerle bir olan Louisiana eyaletini bulmakta zorlandılar.

ABD’nin üç yıldır üzerinde savaştığı Irak’ı haritada bulamayanların oranı üçte ikiydi. Katrina sonrası bir yıldır Amerikan basınının en önemli gündem maddesi Louisiana’yı bulamayanlar da üçte birde kaldı.

ABD’nin 11 Eylül den sonra ilk savaştığı yer olan Afganistan’ı Asya haritası üzerinde bulamayanların oranı yüzde 88 e yükseldi. Bir Ortadoğu haritasında İran ya da İsrail’i bulamayanlar yüzde 75 te kaldı.

Gençlerin, harita bilgisi yanında ekonomi ve uluslararası durum konusunda da cahil kaldıkları ortaya çıktı. Dörtte üçü İngilizce’nin ABD’de en yaygın dil olduğunu söylediler. Ancak İngilizce yerini çoktan İspanyolca’ya terk etmiş durumda.
Kaynak: Ntvmsnbc 2 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 153
Tarih dersinde sözlüye kalkma sırası Alperdeydi. Öğretmen numarasını okuyunca isteksiz kalktı tahtaya : -  Anlat bakalım Alper, dedi öğretmen. Eski Romalılar hakkında neler biliyorsun ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.