Genç kuşak, dişine daha özenli
 

Günde iki kez diş fırçalama, 8-12 yaş grubunda yüzde 55’e ulaşırken, erişkinlerde ise yüzde 35 seviyesinde kalıyor.

Türkiye’de yetişkinlere göre diş ve ağız sağlığı konusunda daha duyarlı olduğu saptanan genç kuşağın, klasiklerden daha üstün olması nedeniyle yeni teknoloji ile geliştirilen ürünleri tercih ettikleri belirtildi.

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Esen, yapılan araştırmaya göre, öncelikle el becerisi yetersizliği olan hastalar için imal edilen pilli ya da elektrikli diş fırçası kullanımının, standart fırçalardan daha üstün diş temizleme kapasitesine sahip olduğunun belirlendiğini söyledi. Teknolojik diş fırçaları kullanımının bu nedenle bütün bireylere önerilebileceğini belirten Esen, bakım sırasında uygulanan yöntemlerin ise değişmediğini ifade etti.

Esen, gerekli bakım yapılmaması halinde dişlerin çürüyebileceğini, bunun beraberinde farklı sorunlara yol açabileceğini belirterek, öncelikli olarak ağır kokusu açısından rahatsızlık yaratacağını ve neden olduğu enfeksiyonun köklerdeki damar yoluyla kana karışarak ateşli romatizmal hastalıklara yol açabileceğini kaydetti.

ÖNERİLER
Esen, diş fırçaları ve elektriklilerde ise fırça uçlarının 3 ayda bir değiştirilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu süreden önce fırça kıllarında meydana gelecek şekil bozukluğunun yanlış uygulamadan kaynaklanabileceğini ifade eden Esen, şöyle konuştu:
“Süre ve doğru yöntem, fırçalamanın etkinliği bakımından çok önemlidir. Önerilen fırçalama süresi 3 dakikadır. Gün en az iki kez, sabah kahvaltısından sonra ve gece yatmadan önce dişler fırçalanmalıdır. Diş fırçası diş etinden dişe doğru süpürme hareketiyle uygulanmalıve özellikle diş etinin diş ile birleştiği bölge temizlenmelidir. Gece fırçalama işleminden önce dişlerin birbirine bakan yüzeylerinin temizliği için diş ipi kullanılmalı, köprülerin altı fırçayla temizlenmelidir. Takılıp çıkarılabilen diş protezleri de yatmadan önce mutlaka çıkartılıp fırçalanarak temizlenmeli ve suda bekletilmelidir.”
Kaynak: Ntvmsnbc 3 Mayıs 2006


 
Süper Teyze 331
Öğretmen kompozisyon sınavında öğrencilere şu konuyu verdi : ’Büyük bir şirketin yöneticisi olsaydınız ne gibi atılımlar yapmak isterdiniz ?’ Öğrenciler, hep birden kağıda kaleme  sarılıp,  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.