Mevlana’ya Russel Crowe
 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Mevlana’yı tanıtacak filmin başarılı olması gerektiğini belirterek "Mevlana’yı Russel Crowe ya da Ghassan Massoud oynayabilir" dedi.

Mevlana Celaleddin’i Rumi’nin 2007’de kutlanacak 800’üncü doğum yılı nedeniyle hayatını film yapma projesi büyük ve uluslararası bir projeye dönüşüyor. Turkcell’in Konya’da düzenlediği "Yerelden Dünyaya Marka, Patent ve İnovasyon" konulu toplantı kapsamında gazetecilerle buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana’nın Konya’nın, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli barış ve sevgi simgesi olduğunu belirterek, "Daha önce ulusal çapta bir film projesi düşünmüştük ancak şimdi daha büyük bir proje olması gerektiğini gördük.

Bu iş en uygun Hollywood yapımcısı tespit edilecek, Mevlana’yı da Russel Crowe ya da Hollwood yapımı Cennet’in Krallığı filminde Selahaddin Eyyubi’yi canlandıran Suriyeli Ghassan Massoud oynayabilir. Bizim öncelikle yapımcı yönetmen seçmemiz gerekiyor" dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 2007’den itibaren belediye bütçesinin ortalama yüzde 3’ünü Mevlanaile ilgili çalışmalara ayıracaklarını anlatan Başkan Akyürek, "Çünkü Mevlana hem dünya barışına katkı sağlayacak hem de turizm başta olmak üzere Konya ve Türkiye ekonomisinde çok önemli değer ortaya çıkaracak bir değer" dedi. Belediye bütçesinin yüzde 3’ünün de yaklaşık 10 milyon YTL olduğunu belirten Başkan Akyürek, "Medeniyetler çatışmasının bu kadar tartışıldığı bir dönemde Mevlana’nın fikirleriyle, hayatıyla dünya gündemine gelmesi Türkiye’yi de bir başka boyuta taşıyabilir" dedi.
Kaynak: İnternet Haber 8 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 314
Türkçe dersinde öğretmen Bora’ya sordu : - ‘Öğrenmek beni mutlu ediyor’ cümlesini tekrar eder misin oğlum ? - Mümkün değil ! dedi çocuk. - Edemem, çünkü ailem yalan söylememi yasakladı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.