Dünyanın En Uzun Resmi Tescillendi
 

Kayserili minikler Guiness rekorlar kitabına girmek için ilk adımı geçti. Kayseri Özel Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu’ndan 100 öğrencinin yaptığı 571 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğindeki "deniz altı yaşam’ konulu resim, Guinness Rekorlar Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural’ın da hazır bulunduğu törende, noter ve iki şahit huzurunda tescillendi.

Alparslan Mahallesi Alparslan Parkı yürüyüş parkurunda gerçekleştirilen tescil töreninde, 100 öğrencinin resim öğretmeni Erdem Örnek’in gözetiminde sulu boya kullanarak 1.5 yılda yaptığı "deniz altı yaşam’ konulu resim sergilendi. Öğrenciler 14 parçadan oluşan ve rulo halindeki resimi taşıyarak parkura serdi. Öğrenci ve çevredekilerin ilgiyle izlediği resim için ölçüm yapıldı. Kayseri 5’inci Noter Başkatibi Nuri Bülbül ile şahitler Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Muşhan ve avukat Mithat Babacan’dan oluşan heyet, metreyle resmi ölçü. Prof. Dr. Orhan Kural, resmin Guinnes tarafından belirlenen koşulları taşıdığını söyledi. Halka açık, her tarafı boyalı, bir konusu bulunan resim yapıldığını belirten Kural, yapılan ölçümde resimin 571 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde olduğunu belirtti.

11 Ekim 2004’de 100 öğrencinin, sulu boya tekniği ile başlattıkları resim çalışmasında hedefledikleri 550 metreyi 21 metreyle geçtiklerini belirtti. Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, 27 Mart 2002 tarihinde Zayed Üniversitesinden 100 öğrencinin yaptığı 340 metre uzunluğundaki sulu boya çalışmasının Guinness rekorlar kitabına girdiğini ancak, bu çalışmanın yeni bir rekor olduğunu söyledi. Kural, raporu tescil edip Londra’ya gönderecek. Ancak Orhan Kural, "Guinness Rekoru kararı"nın Londra’ya ait olduğunu hatırlattı. Sonucun açıklanmasının bazen 2-3 ay süreceğini belirten Orhan Kural, rekorun Kayseri adına sevindirici olduğunu söyledi.
Alparslan Parkı’nda sergilenen rekor denemesi resim çalışmasına çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.
 

 
Süper Teyze 475
Soğuk bir kış günü, ders sırasında öğretmeni Gürbüz’e sordu : -  Bize mevsimlerin adlarını sayabilir misin oğlum ? - İlkbahar,sonbahar,kış dedi ve sustu küçük oğlan. Öğretmen bir süre be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.