Bağlanmak ve bağlantıyı kesmek
 

Gerekli donanımları edinip yazılımları da kurduktan sonra, İnternet’e bağlanmaya hazırsınız demektir. Bilgisayarınız İnternet’e sürekli olarak bağlı değilse, servis sağlayıcınızın bilgisayarı ile aramalı (dial-up) bağlantı kurmalısınız.

Aramalı bağlantı
Servis sağlayıcınızın size verdiği internet programlarının olduğu pencereyi açın. Bu pencerede, modeminize telefon numarasını çevirmesini belirten bir düğme ya da menü komutu varsa bunu seçerek arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aksi durumda internet hizmetlerinden birini (örneğin WWW) seçerek modeminizi otomatik olarak başlatabilirsiniz.

Şifre
Karşınıza şifrenizi girmeniz gerektiğini belirten bir kutu çıkabilir. Bu şifre size servis sağlayıcınız tarafından verilecektir.
Modeminiz
Modeminiz çalışmaya başladıktan sonra, çevir sesini duyar ve (modeminiz hariciyse) yanıp sönen
ışıklarını görebilirsiniz.
Modem servis sağlayıcının bilgisayarına bağlanırken garip cızırtılar duyabilirsiniz.

Bağlantı sağlandı
Bağlantı sağlandıktan sonra bir ikon ya da mesaj size aramanın başarılı olduğunu söyleyecektir.

Bir pencerede ise Ağ’a bağlı kaldığınız süreyi gösteren bir gösterge bulunabilir.

Bağlantı kesildi
Tüm yazılımları doğru kurmak ve modemi çalıştırmak tahmin ettiğinizden daha karmaşık olabilir. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda servis sağlayıcınızın yardım hattını aramakta duraksamayın. Size yardımcı olabilmeleri gerekir.

Yazılım ve donanımınızın tam olarak çalıştığından emin olduğunuz durumda bile bağlantıyı sağlayamayabilirsiniz. Karşınıza aramanızın başarısız olduğunu söyleyen bir mesaj çıkabilir. Bunun nedenini bulmak için 38. sayfaya bakın.

Uyarı
Bazı internet bağlantılarında belli bir süreden sonra otomatik olarak bağlantıyı kesme seçeneği bulunur. Bu, İnternet’te saatler geçirip yüklü bir telefon faturası ödemenize engel olmak için konmuştur. Eğer yazılımınız bunu sağlamıyorsa, bilgisayarınızı Ağ’a uzun süreler bağlı tutmadığı­nızdan emin olun.

Bağlantıyı kesmek

Bağlantıyı kesmek için, Bağlantıyı kes düğmesini ya da menü komutunu seçin.


 
Süper Teyze 68
Aydan, uzak bir şehirde yaşayan anneannesini çok seviyordu. Ona sık sık telefon eder, bazen da uzun mektuplar yazardı. Yine bir gün kalemini kağıdını aldı ve anneannesine mektup yazacağını söyleyere devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.