Londra Nehrinde Ortaçağ’ dan Kalma Oyuncaklar Bulundu.
 

Londra’ daki Times Nehri  küçük toplar ve silahlar, metal şekiller ve minyatür ev eşyalarla daha çok bir oyuncak dükkanına benziyordu.

İnsanlar metal dedektörlerle nehirdeki hazineleri araştırırken bunu bulmuşlardı. Bulunan oyuncakların tarihi 1200’ lerin başına kadar gidiyordu.Ve bu oyuncaklar tarihçilerin ortaçağdaki çocukların yaşamlarına bakışını değiştirecek.

Bu keşiflerden önce” ortaçağda çocuklar için gerçekten bir şey yoktu” diyordu Londra Müzesi’nden Hazel Forysth .

Ortaçağ veya ortaçağ süreci 500 ile 1500 yılları arasında devam etti.

Tarihçiler ailelerin çocuklarına fazla dikkat etmediğini düşünüyorlardı. Çünkü genellikle aileler çok genişti. Ve birçok çocuk genç yaşta ölüyordu.

Bu zamanda, yetişkin yada çocuk, sağlık ve beslenme açısından oldukça yetersizdi. Hayatta kalan çocukların çoğu altı yaşında çalışmaya gönderiliyordu.

Bulunan ortaçağ oyuncakları bazı tarihçilerin fikirlerinin değişmesine yol açtı.

“Ortaçağ ailelerinin bazıları çocuklarına çok düşkündü ve durumları elverdiğince onları konfor ve zevk içinde yaşatırlardı.” Diyor Forsyth.

Thames nehrinde bulunan oyuncaklardan bazıları gerçekten eşsizdi. Bir kısmı çok çabuk çürüyen kalay ve kurşun alaşımından yapılmıştı. Fakat Thames in berbat kokulu çamurunda çok az oksijen vardır.Bu oksijen yokluğu kalay ve kurşun alaşımını korumuş ve oyuncakların korunmasına yardımcı olmuştur.

Bu hazineler gümüş veya altın değildir. Fakat British Museum’dan Richard Hobbs’ a göre geçmişe ışık tutan gerçek hazinelerdir.

Kaynak:http://news.nationalgeographic.com/kids/2004/05/medievaltoys.html

 
Süper Teyze 110
İki baba sohbet ediyorlardı. - Biliyor musun , dedi biri. Geçen gün eski eşyaları karıştırıyordum. Eski defterlerin arasından okul karnelerim çıktı. Hepsini tek tek yırttım sonra da evde kimse yokk devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.