Küçük sinemacılar kamera arkasında
 

Çocuklara yeni bir ilgi alanı yaratmayı hedefleyen ve bu yıl ikincisi düzenlenen "Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışması-2006" başlıyor.

6-15 yaş arası çocukların katılabileceği "Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışması-2006"ya süresi 10 dakikayı geçmeyen filmler kabul ediliyor. 6-8, 9-10, 11-12 ve 13-15 olmak üzere dört ayrı yaş kategorisinde değerlendirilecek filmler arasından ilk üç dereceye girenlere ödülleri, 14 Kasım’da, Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali (IICFF) açılış galasında verilecek ve eserler festival gösterim programına da alınacak.

Küçük Sinemacılar, okullarından, IICFF merkez ofisinden ya da iicff.com , internet sitesinden edinecekleri başvuru formlarını doldurarak, filmlerini son başvuru tarihi olan 23 Haziran 2006’ya kadar P.K. 127 Beşiktaş/İstanbul adresine gönderebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlenen, Gode Reklam ve Özel Okullar Birliği’nin katkılarıyla gerçekleşen yarışmaya katılan eserleri değerlendirecek jüri de hayli iddialı...

Yarışmaya katılan filmler, Alev İdrisoğlu (Mimar Sinan Üniversitesi Sinema TV Bölümü Öğretim Üyesi), Aslı Der (Yazar), Birol Güven (Senarist), Cahit Berkay (Müzisyen), Can Dündar (Belgesel Yapımcısı, Gazeteci, Yazar), Cengiz Özdemir (Doğan Yayın Holding Başkan Danışmanı), Cezmi Baskın (Oyuncu), Erçin Kimmet (Psikolog), Can Soysal (TRT İstanbul Televizyonu Program Müdürü), Oğuz Erbil (Milli Eğitim Bakanlığı), Semra Tamyürek (IICFF Eğitim Danışmanı) ve Tunç Başaran’dan (Yönetmen) oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.
Kaynak: Hürriyet 11 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 92
Hayvanat   bahçesine yeni bir kaplan gelmişti.Bütün hayvanlar çevresine toplanıp sorular sormaya başladılar : - Sen nereden geldin ? diye seslendi zürafa. - Arabistan’dan ! dedi kapl devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.