Bebeklere özel televizyon kanalı
 

Televizyonun yeni hedef kitlesi, yetişkinlerle çocukların ardından bebekler. ABD’de bebekler için ilk kez bir televizyon kanalı açıldı. Kanal tartışmaları da beraberinde getirdi...

ABD’de artık bebekler için de bir televizyon kanalı var. Baby First TV, bebekler için özel olarak yapılan programları ve ekran tasarımıyla 24 saat yayında.

Bebek televizyonu, ayda 10 dolara uydudan veya kablolu yayından izlenebilecek. Kanal Amerikan Pediyatri Akademesinin büyük tepkisini topladı.

Psikologlar, televizyonun bebeklerin gelişimini olumsuz etkileyeceği görüşünde. Bebeklerin konuşmayı öğrenmesi ve arkadaşlarla oynamasının çok daha yararlı olacağına dikkat çekiliyor.

Bazı pisikologlar ise bebek televizyonunun ebeynlerin daha iyi birer anne baba olmalarına yardımcı olacağını savunuyor.

Anne ve babaların da bu konuda düşüncesi pek net değil. Bazı anne babalar “keşke bizim bebekliğimizde de bunlar olsaydı” derken, bazıları bebeklerin gelişiminin başka yollarla sağlanması gerektiğini düşünüyor.

Gelen eleştirilere karşın Baby First TV, bu yılın sonunda İspanya’da da yayın yapmaya başlayacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 12 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 440
 Müzik dersinde öğretmen, piyano ile klasik parçalar çalıyor, öğrencilerden de çaldığı parçaların adlarını tahmin etmelerini istiyordu. Öğrencilerin çoğu yıl boyu öğretmenleriyle birlikte çalış devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.