185 milyon Afrikalı ölebilir
 

Küresel ısınmanın tetiklediği hastalıklar nedeniyle Afrika’da bu yüzyılın sonuna kadar 185 milyon kişinin ölebileceği bildirildi.

Yardım kuruluşu Christian Aid’in hazırladığı son rapora göre zengin ülkeler acil önlem almazsa küresel ısınma nedeniyle Afrika’da milyonlarca kişi mülteci konuma düşecek.

Örgüt, gelişmiş ülkelere fosil yakıtlara olan bağımlılıklarını azaltmaları ve buna harcadıkları parayı küresel ısınmayla mücadele etmeleri için yoksul ülkelere vermeleri çağrısında bulundu.

Örgüt hazırladığı raporda küresel ısınmanın büyük ölçüde zengin ülkelerden kaynakladığını belirterek, bu ülkelerin sera etkisi yaratan gazların salınımını önemli miktarda azaltmaları gerektiğini bildirdi.

Küresel ısınma nedeniyle bulaşıcı hastalıkların artacağı bu hastalıkların yüzyılın sonuna kadar 185 milyon kişinin ölümüne yol açacağı vurgulandı.

Christian Aid, bundan sonra faaliyetlerini küresel ısınmanın yol açacağı açlık, savaş, seller ve salgın hastalıklarla mücadele üzerine yoğunlaştıracağını da duyurdu.

İklim değişiklikleri nedeniyle 2100’e kadar dünya genelinde 3 derecelık bir ısınma bekleniyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 15 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 476
Coğrafya dersinde öğretmen İlke’yi  sözlüye kaldırdı ve sordu : - Yurdumuz kaç coğrafi bölgeden oluşuyor kızım ? - Yedi, dedi İlke. - Sayabilir misin peki ? İlke hemen saydı : - Bir, i devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.