Oyun teknolojisi çağ atlayacak
 

Video oyunu teknolojisinin geleceğe yönelik projeleri arasında, Playstation gibi oyun konsolu, bilgisayar ve cep telefonu kullanıcılarının aynı anda internet üzerinden oyun oynayabilmeleri yer alıyor. ABD’nin Los Angeles kentinde devam etmekte olan E3 Dünya Video Oyunu Fuarına katılan bu sektörün uzmanları, yakın bir gelecekte stanbul’daki bir PS3 oyuncusunun, Paris’teki bir bilgisayar kullanıcısıyla oynadığı oyuna New York’taki bir kişinin cep telefonuyla katılabileceğini belirterek, video oyunlarında ’’çoklu platform’’ düşüncesinin önemli aşama kaydettiğini açıkladılar.

Günümüz video oyun sektörünün birbirinden çok kopuk olduğunu ve PS2’de oynanan bir DVD’nin bir PC’de veya bir rakip kuruluş Microsoft’un XBox oyun konsolunda oynanamadığını kaydeden uzmanlar, bunun yakın bir gelecekte değişebileceğini ve bu yönde çalışmalar yapıldığını belirttiler.

Bill Gates’in Microsoft şirketinin ileri teknolojiler grubu Başkanı Laura Flyer, özellikle ekonomik nedenlerden ötürü bu yönde bir gelişme bulunduğunu kaydederek, ’’Oyunlar gerçekten pahalı hale geldi, çoklu platform, oyun üreticilerinin gelecekte ayakta kalmaları için tek çare olacak’’ diye konuştu.

Sony şirketinin online oyun yetkilisi John Smedley de, Kasımda piyasaya çıkacak Playstation 3, bilgisayar ve Playstation’ın seyyar modeli PSP üzerinden aynı anda online oyun oynanabileceğini belirtti. Ancak sektörün bazı uzmanları, oyun üreticilerinin kurtarıcı olarak gördükleri çoklu platformun, cihazların uyumu konusunda sorun yaratacağını ve her birinin farklı performanslara sahip olmasının bir engel oluşturabileceğini ifade ederek, bu yöndeki bir gelişmeye şüpheyle yaklaştıklarını kaydediyorlar.
Kaynak: İnternet Haber 12 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 453
Ece ve Ali asla anlaşamayan iki kardeştiler. Birbirlerini kızdırmaya ve her konuda yarışmaya da bayılırlardı. Bir gün odalarında ev ödevlerini yaparlarken  Ece Ali’ye sordu : - Bil bakalım devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.