World Wide Web nedir?
 

WWW ya da Web adıyla bilinen World Wide Web (Dünya Çapında Ağ), muhtemelen İnternet’in en çarpıcı kısmıdır. Sanat galerileri, dergiler, şarkılar, sporlar, oyunlar, eğitsel malzemeler ve filmlerden parçalar hepsi WWW üzerinde bulunabilir. Sadece ilginç değil, aynı zamanda kullanımı kolay bir araçtır da.

WWW sayfaları ve WWW siteleri
WWW sayfaları adı verilen milyonlarca doküman WWW’yi oluşturur. Bu sayfalar, hepsi dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan bilgisayarlarda saklanır. Bir kişiye ya da kuruma ait bir grup WWW sayfasına WWW sitesi denir. Bir ya da birden fazla WWW sitesi içeren bir bilgisayara sunucu adı verilir.

Tarayıcılar
WWW sayfalarına bakabilmek için tarayıcı adındaki yazılımlara ihtiyacınız olacak. Microsoft Windows 95, Macintosh System 7 ya da OS/2 Warp işletim sistemlerinden birine sahip olmanız durumunda, muhtemelen bir tane tarayıcınız vardır. Servis sağlayıcı tarafından sağlanan yazılımlar arasında tarayıcı program da bulunmalıdır.

Tarayıcıyı çalıştırmak
Tarayıcınızı çalıştırmak için, Ağ’a bağlanın ve servis penceresinden WWW düğmesini ya da menü komutunu seçin. Tarayıcı penceresi karşınıza gelecektir. Aşağıda Netscape Navigator tarayıcısının penceresi gösterilmiştir. Tarayıcıların çoğu benzer özelliklere sahiptir. Bir tarayıcıyı çalıştırdığınızda, pencerenin içinde bir WWW sayfası otomatik olarak belirecektir. Bu, tarayıcınızın ya da servis sağlayıcınızın ana sayfası olabilir. Ana sayfa, o WWW sitesini oluşturan diğer sayfaların içeriğini anlatan sayfadır. Bunu bir kitaptaki içindekiler sayfası ya da bir mağazadan neler alabileceğinizi gösteren mağaza vitrini gibi düşünebilirsiniz. Bu sayfa siteyi keşfe çıktığınız başlangıç sayfasıdır. WWW üzerinde birçok ana sayfa ile karşılaşacaksınız.

Kaynak: İnternet Philippa Wingate

 
Süper Teyze 112
Oktay annesine sordu : - Ben doğduğumda sen neredeydin anne ? - Nerede olacağım, tabii ki hastahanede, dedi annesi. - Ya babam ? - Büroda çalışıyordu. Oktay öfkeyle bağırdı : - Yan devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.