Barbie bebeklere dikkat
 

Kız çocukların bir numaralı arkadaşı Barbie bebekler, yeme bozukluğu olan mutsuz nesillerin yetişmesine yol açıyor olabilir.

Geleneksel vücutlardan çok daha zayıf olan Barbie’ler, kızların gerçekçi olmayacak ölçüde zayıflamak istemesine neden oluyor. Araştırmacılar bu durumun kızların ileriki yaşlarda dış görünüşleriyle ilgili kendilerini güvensiz hissedip yeme bozukluğu geliştirebileceklerini ifade ediyor.
Sussex Üniversitesi’nden Helga Dittmar’ın yürüttüğü araştırma raporunda, "Bu aşırı zayıf şekiller kızların vücutlarına saygısını azaltmakla kalmıyor, gerçek vücut ölçülerinden tatmin olmayarak daha zayıf vücut istemelerine de yol açıyor" deniliyor.

Developmental Psychology dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında biri Barbie, diğeri daha büyük vücut ölçülerine sahip iki oyuncak bebek görüntüsünün, yaklaşık 200 ilkokul öğrencisi kız çocuğu üzerindeki etkileri incelendi.
Araştırmacılar sadece 100 bin kadından bir’inin Barbie vücuduna sahip olabileceğini de ekliyor. Barbie’yi üreten Mattel’in sözcüsüyse, "Barbie, kızların büyüdüklerinde istedikleri her şey olabileceklerini hayal etmelerini sağlıyor" dedi.
Kaynak:İnternet Haber 15 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 408
  Yaramaz Mert okul dönüşü heyecan içinde annesine anlatmaya başladı : - Anneciğim bu gün okulda korkunç şeyler oldu ve okuldan atıldım ! - Aman Allahım ! diyerek bir çığlık attı annesi. Nası devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.