Sanatçı Hiçbir Engel Tanımıyor
 

Geleceğin piyanistleri yarışmasına yabancılar da katıldı. Engelli Esra performansıyla göz doldurdu.

Geleceğin piyanistlerine maddi ve manevi yönden destek vermek amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Galleria Alışveriş Merkezi tarafından iki kategoride yarışma düzenlendi.

GERÇEK SANATÇILAR
Konservatuar öğretim üyelerinden oluşan jüri heyetinin değerlendirdiği iki kategorili yarışmaya yerli ve yabancı adaylar büyük rağbet gösterdi. 3 Koreli, 2 Azerbaycanlı ve 1 Japon’un da katıldığı yarışmada A kategori 1’nciliğini Eren Aydoğan, 2’nciliği Güldiyar Tanrıdağlı, 3’üncülüğü Koreli Eun Hyea aldı. B kategori dalında da 1’inciliği Azerbaycan’dan Abuzer Manafzade, 2’nciliği Süleyman Aksoy, 3’üncülüğü Kore’den Julie Ahn kazandılar. Galleria Genel Müdürü Şerafettin Dönmez’in açılış konuşması yaptığı törende ayrıca doğuştan engelli olmasına rağmen tüm sanat faaliyetlerinde başarılı grafik çizen ve piyano dalında da güzel örnekler sunan Esra Kılıç da Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirildi. Esra Kılıç’ın ödülünü Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan verdi. Atatürk’ün, Türk gençliğine ’Bir ulusun gelişip kalkınması ve medeniyet mertebesine ulaşması için mutlaka sanatla iç içe olması gerekiyor’ dediğini hatırlatan Galleria Genel Müdürü Şerafettin Dönmez, düzenlenen bu piyano yarışmasının, iki parça söyleyerek kendini sanatçı zannedenlere çok iyi bir cevap olacağını söyledi.

AKBAR’DAN KONSER
Doğuştan engelli olmasına rağmen özellikle folklor, müzik, resim ve piyano dallarında kendini yetiştiren Esra Kılıç, kendisine verilen Jüri Özel Ödülü nedeniyle büyük mutluluk duyduğunu ve sakat olduğu için tüm sanat faliyetlerinde azimle çalışacağını söyledi. Galleria Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninin ardından, yarışmacılar belirledikleri parçaları çalarken, Anjelika Akbar da davetlilere bir konser verdi.
Kaynak: Sabah 21 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 320
Bora ile Ece birbirlerine bilmeceler sorarak çok eğleniyorlardı. Sorma sırası Ecedeydi : - Söyle bakalım Bora, dedi küçük kız. İskeletler neden en çok köpeklerden korkarlar ? Bora bir süre düş devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.