Yayın yönetmeni Bono
 

Afrika’da yoksulluğun son bulması için büyük seferberlik yürüten U2 grubunun solisti Bono, bir günlüğüne İngiltere’nin büyük gazetelerinden The Independent’ın genel yayın yönetmenliğini yaptı. "Bugün haber yok" başlığıyla çıkan kırmızı zeminli baş sayfanın altında, "Sadece bugün önlenebilir, tedavi edilebilir hastalıklardan Afrika’da 6500 kişi öldü" ibaresi yer aldı.

İRLANDALI rock yıldızı Bono, yoksul Afrika için verdiği mücadelelerine bir yenisini ekledi. Dün Independent Gazetesi’nin konuk genel yayın yönetmeni olan U2 grubunun solisti Bono’nun yaptığı gazeteden elde edilen gelirin yarısı Afrika’da AIDS gibi hastalıklarla mücadele için harcanacak.

"Kızıl The Independent" Gazetesi’nin baş sayfası kırmızı zemin üzerine çıkarken, "No News Today" (Bugün haber yok) başlığı ve altında yer alan "Sadece bugün önlenebilir, tedavi edilebilir hastalıklardan Afrika’da 6500 kişi öldü" ibaresi dikkat çekti. Posteri andıran birinci sayfa ressam Damien Hirst tarafından özel olarak tasarlandı.

İç sayfalarda ise genelde ihmal edilen Afrika’nın sorunları masaya yatırırken, AIDS, global ısınma, AB tarım sübvansiyonları, hatta cep telefonlarının Kara Kıta’yı nasıl etkilediği incelendi. Nijerya’da yolsuzlukla mücadele veren kadın Maliye Bakanı Ngozi Okonjo-Iweala’nın canla başla yürüttüğü operasyona da iki sayfa ayrıldı. Bono, başyazı ve komedyen Eddie Izzard ile yaptığı röportajla yayına katkıda bulunurken, "Şöyle bir resim gözünüzün önüne getirin: Bütün bir nesil (AIDS yüzünden) yok olmuş, çocuklar, çocuklara bakıyor. Sineklerin efendisi sendromu. Ben buna tanığım. Buna karşı ne yapabilirim" diye sordu.

ÜNÜMÜ HAYIR İŞLERİNE KULLANMAK İSTİYORUM

Gazetede ayrıca piyanist olduğu bilinen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’in en favori 10 parçasıyla ilgili bir liste ve Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile yapılmış bir röportaj da yer aldı. İngiltere’de ortalama 253 bin tirajlı Independent gazetesi 70 pence’ye satılıyor; dünkü satışın yüzde 50’si Bono sayesinde Afrika’ya gidecek. Gazete Bono, Live Aid ve Live8 gibi konserleri örgütleyen Bob Geldof gibi sanatçıların yoksullukla mücadelede siyasilere yeteri kadar baskı yapıp yapamayacağı sorgulanırken, konuk genel yayın yönetmeni, "Hayır" yanıtını vererek "Ünlü olmak tuhaf bir durumdur, ancak geçer akçedir; ben de bunu akılcı bir şekilde kullanmak istiyorum" dedi. Bono, eski ABD Devlet Başkanı John F.Kennedy’nin yeğeni Bobby Shriver ile AIDS ile mücadele için kaynak yaratmak için "RED" isimli bir marka yaratmıştı. RED American Express kredi kartlarından sonra önceki gün RED cep telefonları da piyasaya verildi.
Kaynak: Hürriyet 17 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 106
Seval annesine dert yandı : - Anneciğim biliyor musun, ben tarih öncesinde yaşamış bir çocuk olmak isterdim. Annesi gülerek sordu : -Nede devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.