Eurovision’da Finlandiya sürprizi
 

1’inci Eurovision Şarkı Yarışması’nı, kıyafet ve müziğinin farklılığıyla dikkat çeken Finlandiyalı grup Lordi kazandı. Türkiye’yi temsil eden Sibel Tüzün ise, ‘Süper Star’ adlı şarkısıyla 11’inci oldu.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan 51. Eurovision Şarkı Yarışması’nın finalinde toplam 24 ülke yarıştı. Finlandiya’yı temsil eden Lordi grubu ‘Hard Rock Hallelujah’ adlı şarkıyla 292 puan alarak birinci oldu. Yarışmada, Türkiye’yi ‘Süper Star’ şarkısıyla temsil eden Sibel Tüzün, 91 puanla 11’inci sırada yer aldı.

Atina Olimpiyat Salonu’nda, yaklaşık 13 bin kişinin izlediği yarışma, 37 EBU üyesi ülkeyle Sırbistan ve Avustralya’da da ekranlardan milyonlarca seyirciye ulaştı.

Almanya, Hollanda ve Fransa’nın 12’şer İsviçre ve Bosna-Hersek’in 10’ar puan verdiği Türkiye -ilk 10 arasına giremediği için- gelecek yıl Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak 52. Eurovision Şarkı Yarışması’nda, doğrudan finalde yarışma hakkını yitirdi. Türkiye bu yıl olduğu gibi gelecek yıl da yarı finallere katılmak zorunda.

Rusya’nın 2., Bosna-Hersek’in 3., İsveç’in 4. ve Romanya’nın 5. olduğu yarışmada, Türkiye’nin yarışmada 9. olan Ermenistan’a 10 puan vermesi dikkati çekti.

Evsahibi Yunanistan ise ünlü şarkıcı Anna Vissi’nin söylediği ‘Everything’ adlı parçayla 8. oldu.
Kaynak: Ntvmsnbc 22 Mayıs 2006


 
Süper Teyze 79
Yasemin okuluna her sabah aynı otobüsle giderdi. O sabah yaşlı bir kadının yanına oturdu : - Biliyor musun küçük kız,dedi kadın. Ben tam 10 yıldır bu otobüse binerim.  Bunun üzerineYasemi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.