Kasırgalar ABD’yi savurabilir
 

ABD’li meteoroloji uzmanları, Atlas Okyanusu’nda 2006 yazında meydana gelecek kasırgaların, 2005 yılındaki gibi yerleşim birimlerine büyük hasar bırakabileceğini öngörüyor.

ABD’nin en üst meteorolojik kurumu Ulusal Okyanus ve Atmosfer Araştırmaları İdaresi (The National Oceanic and Atmospheric Administration - NOAA) bu yıl içerisinde 13 veya 16 adet şiddetli kasırganın meydana geleceğini, bunların 4’ünün ise ‘en kuvvetli’ kategorisinde gerçekleşeceğini öngörüyor. Atlas Okyanusu’nun Meksika Körfezi bölümünde meydana gelen kasırgalar genellikle Haziran-Kasım arasında oluyor.

Kurum başkanı Koramiral Conrad Lautenbacher, yaz aylarının çetin geçeceğini en az 4 veya 6 fırtınanın ise Katrina’ya yakın bir şiddette ulaşacağından endişe ettiklerini ifade etti. Kurum adına açıklama yapan Koramiral Lautenbacher, geçen yıl New Orleans’ı yerle bir eden Katrina kasırgası kadar güçlü bir fırtına beklemediklerini, ancak öngörülen fırtınaların da tahrip edici olabileceğini söyledi.

BU YAZ ORTALAMANIN ÜSTÜNDE FIRTINA OLACAK
Koramiral Lautenbacher, bir yaz sezonunda yaklaşık 10-11 fırtına oluştuğunu, bunların sadece 2’sinin şiddetli kasırga olacak şekilde büyüdüğünü bu yıl ise fırtına sayısının 16’ya şiddetli kasırga sayısının ise 6’ya çıkacağını ifade etti.

NOAA gelecek haftlarda kasırgaların karaya vuracağı zamanı tahmin etmekle meşgul olacak. Kuruma göre, 2006 yılı geçen yıla biraz daha sakin geçecek, ancak yine de Katrina tarzı dev kasırgaların gerçekleşme olasılığı bulunuyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 23 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 313
Küçük Beril gece uyumadan önce dua ediyordu : - Tanrım lütfen ! diye yalvardı. Beni akıllı, tertipli, bilgili ve becerikli bir kız çocuğu yap. Çünkü öğretmenimin bunu başarabileceğini hiç sanmıyo devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.