Çevreye dost şişeler geliştirildi
 

Şişelenmiş içeçekler satan bir şirket, doğada kolayca çözülüp yok olan ve hammaddesi mısır olan şişeler üretmeyi başardı. İngiliz Independent gazetesi bu gelişmeyi “plastik devrim” olarak nitelendirdi.

Doğada en zor çözülen ürünlerden olan plastik şişelerin neden olduğu çevre kirliliğine bir İngiliz şirket çözüm buldu.

 Tüketimin giderek arttığı modern dünyada plastik şişelerin neden olduğu kirlilik başedilemez boyutlara ulaştı. Dünyada en fazla plastik şişe kullanan ülkelerin başında gelen İngiltere’de de uzun zamandır, doğada yıllarca çözülmeyen plastik şişelere alternatifler aranıyordu. İngiltere’de yılda ise 275 ton platik şişe çöpe atılmaya başlanınca İngiltere hükümeti ve İngiliz şirketleri harekete geçmişti.

“YENİ ŞİŞE PLASTİK DEVRİMİN MÜJDECİSİ”
Ve bir İngiliz şirketi bugüne kadar yapılmayanı başardı ve doğada kolayca yokolabilen çevre dostu şişeler üretti. Bu şişelerin en önemli özelliği hammaddesinin mısır olması ve çöpe atıldıktan sonra 3 ay ila 1 yıl içinde tamamen çözülüp yokolması. Bu haberi manşetten İngilizlere duyuran Independent gazetesi, buluşu “platik devrimin müjdecisi” olarak nitelendirdi. Mısırdan yapılan şişeyi üreten şirket bu sayede maliyetlerinin bir hayli düştüğünü açıkladı.

Şirket, bu şişeler sayesinde elde ettikleri ek geliri Hindistan ve Afrika’da içme suyu kuyuları kazan bir yardım örgütüne bağışlama kararı da aldı..

İngiliz tüketicilerin bu şişeye büyük ilgi göstermesinin ardından ülkedeki birçok markanın da çevreye dost ambalajlar kullanmaya daha fazla özen göstermesi bekleniyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 29 Mayıs 2006


 
Süper Teyze 164
Arda arkadaşına sordu : - Bil bakalım, Drakula güzel bir kadına nasıl kur yapar ? Arkadaşı bir süre düşündükten sonra doğru cevabı buldu : - Boynunuz ne kadar da çekici bayan !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.