Buğday ektiler, kitap biçecekler
 

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Pekmezci köyünde okullarına kütüphane kurmak isteyen öğrenciler, ilginç bir yönteme başvurdu. Öğrenciler ve okul idaresi, ihtiyaçları olan parayı sağlamak için okulun arazisine buğday ekti.

Kozan ilçesine bağlı Pekmezci Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, okullarına kütüphane kurabilmek için farklı bir yöntem seçti. Öğrenciler ve okul yöneticileri, kitap alacak parayı toplamak için okulun 4 dönümlük arazisine buğday ekti.

Okul Müdürü İsa Yıldırım, önce okul kütüphanesine kitap bağışı yapılması için kampanya düzenlediklerini ancak daha sonra böyle bir yönteme başvurduklarını söyledi.

Yıldırım, “Çocuğumuz belki çevresinde buğdayı görüyor, kimin bu buğday, alinin velinin. Ancak burada bir birliktelik doğuyor. 300 tane öğrencimiz bizim diyebiliyor, bizim diyebilecekleri bir tarla, bir zeytin bahçeleri var. Bu da insanlara mutluluk veriyor kanısındayım” dedi.

Kitap bağışı beklediklerini vurgulayan Yıldırım, buğdaydan elde edecekleri gelirle kütüphanenin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını sözlerine ekledi. Yıldırım, ayrıca 280 zeytin fidanı diktiklerini, bu gelirle de yardıma muhtaç ailelere ve çocuklarının eğitimine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Öte yandan, 6’ncı sınıf öğrencisi Sevgi Önder, buğdaydan elde edilen gelirle okullarının kütüpanesinin geçen yıllara göre daha fazla kitaba kavuşmasından mutlu olduğunu ifade ederken; 7’nci sınıftaki Aykut Arıcı ise yağmur yağmadığı günlerde çiftçiler gibi üzüldüklerini belirterek, “Bu buğdaylar bizim geleceğimize katkı sağladığı için, biz de hasadın verimli olması için tarlamıza sahip çıkıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: İnternet Haber 26 Mayıs 2006

 
Süper Teyze 31
Matematik öğretmeni sınıfa girdi ve : - Çocuklar size iyi bir haberim var, bu gün bilgisayarla hesap yapmayı öğreneceğiz ! dedi. Bütün öğrenciler çok sevinmişlerdi. Öğretmen içlerinden birini kald devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.