UUİ’de uzay yürüyüşü telaşı
 

Uluslararası Uzay İstasyonu mürettebatı yarın çıkacakları uzay yürüyüşüne hazırlanırken, NASA yetkililerinden yürüyüş için gerekli bir takım araçların kayıp olduğu itirafı geldi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Nisan ayında işbaşı yapan ekibi ilk kez uzay yürüyüşüne yarın çıkıyor. Ancak, NASA yetkilileri mürettebatın uzay yürüşünde kullanacağı bazı teknik araçların istasyon içinde bir şekilde kayıp olduğunu açıkladı. Açıklamayı yapan NASA yetkilisi Kirk Shireman UUİ’deki durumu, “Haliyle bir koşu nalbura gitme şansları yok, gerekli her araç UUİ’de mevcut, ancak bir yerlerde fakat nerene halen araştırıyoruz” sözleriyle betimledi.

UUİ mürettebatı tüm aksaklıklara karşın Perşembe günü uzay yürüyüşüne çıkacak. İstasyonun Rus komutanı kozmonot Pavel Vinogradov ve astronot Jeff Williams, çeşitli bakımlar yapacak. Önceki mürettebatın da uzay yürüyüşüne çıkması gerekirken, ekipman eksikliği nedeniyle bunu ertelemişti.

Mürettebatın kayıp olarak kaydettiği atık toksik parçaların saklandığı plastik torba yerine başka bir saklama kabı kullanılacak. Vinogradov’un yürüyüş sırasında sabitlenmesini sağlayan mekanik düzenek de kayıp olduğundan, yerine ABD yapımı bir başka düzenek kullanacak. NASA yetkilileri, UUİ’de teknik araçların kaybolmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Kendi evinizde okuma gözlüğünüz veya anahtarını kaybolsa, nasıl olsa bir yerlerden çıkıyor, buradaki problem de bunun bir benzeri, yakın zaamanda kayıp eşyaların yerini bulacağız”.

NASA ayrıca Kanadalı bir golf şirketinin finansmanını sağladığı UUİ’den golf topunun uzaya bırakılması işleminin son bahara ertelendiğini açıkladı.
Kaynak: Ntvmsnbc 31 Mayıs 2006


 
Süper Teyze 47
Şevki amca güzel sesli bir kanarya almak üzere, evcil hayvanlar satan bir dükkana girdi. - İşte bu tam aradığınız gibi bir kuş ! dedi satıcı. - Ama bunun bir bacağı yok ! dedi Şevki amca. Satıcı  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.