Son yılların en sıcak Haziran’ı
 

Türkiye, son 74 yılın en sıcak Haziran ayını yaşıyor. Bugün ve hafta sonu 34 derecelik sıcaklık nem yüzünden 40 derece hissedilecek.

Mayıs ayının son haftasını “son on yılın en sıcak haftası” olarak yaşayan Türkiye, Haziran ayında da bunalacak. Meteorologlar, 2006 yazının çok sıcak geçeceğini belirterek, “Haziran’ın ilk günlerinde Ağustos sıcakları yaşanacak” diyor.

HASTALAR, YAŞLILAR VE ÇOCUKLARA DİKKAT
Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıkları birtakım sağlık sorunlarına da neden olabiliyor. Özellikle çocuklar, yaşlıların ve kalp-damar gibi kronik hastalıkları olanların ani sıcaklık artışlarından zarar görmemesi için bazı tedbirler alması gerekiyor. Amerikan Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Hayri Aydın’a göre sıcak havalarda insan sağlığını tehdit eden en önemli sorun, güneş çarpması... “Sıcak havalarda her şeyden önce insanların sıvı kaybı artıyor ve damarlar genişliyor. Bu yüzden de özellikle yaşlılar ve bebeklerin sıvı dengeleri çok iyi ayarlanamadığı için vücuttaki sıvı miktarı azalıyor.  
 
Aşırı su kaybı olması tansiyon düşüklüğü, minerallerde ve elektrolitlerde dengesizlik gibi sorunları beraberinde getiriyor. Özellikle tansiyon hastası olan ve idrar söktürücü ilaçlar kullananlarda bu sorun daha da belirgin olabiliyor. Damar genişlemesi durumunda da tansiyon düşüklüğü yaşanıyor. Ayrıca, varis, bacaklarda ödem ve ağrı gibi şikayetler de artıyor” dedi.
Kaynak:Ntvmsnbc 2 Haziran 2006

 
Süper Teyze 414
Orta yaşlı kadın doktoruna dert yanıyordu : - Ah doktor bey, ne kadar zor bir hayatım olduğunu tahmin bile edemezsiniz ! Kocam kendini bir yarış atı sanıyor ! - Çok ilginç ! Hiç böyle bir durumla  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.