Görme engellilere dokuz ayda İngilizce
 

Taksim’deki Dilge Okulları’nda düzenlenen basın toplantısında okul kurucusu Dr. Ayşe Şahin Çetiner, kursun bir çocuğun ana dilini öğrenmesi ilkesine dayandığını söyledi. Çocukların dili tekrarla öğrendiğine dikkat çeken Dr. Çetiner, "İngilizce öğrenmeye gramerle başlamak kişileri kabiliyetsizliğe itiyor. Callan metodunda derste kitap kullanılmıyor. Kitap yalnızca tekrar aracı.

Sürekli konuşulduğu için metodun görme engellilere de uygulanabileceğini düşündük. Ve programı Beyoğlu Belediyesi ve Altı Nokta Körler Derneği’nin üyeleriyle geliştirdik" dedi.

Dr. Çetiner, Altı Nokta Körler Derneği üyesi sekiz kişilik bir ekibe sponsorluk yaptıklarını ve üç haftadır eğitime devam ettiklerini anlattı.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Murat Demirok da toplumdaki engellilerin istihdamının artmasında İngilizce’nin büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu zamana kadar birçok üyemiz çeşitli yöntemlerle İngilizce öğrenmeyi denedi ama kurslara devam edemedi.

Bu metoda başlayan arkadaşlarımız çok iyi gidiyor. Eğer yeni sponsorlar bulabilirsek, birçok görme engelli İngilizce eğitimini başarıyla tamamlayacak" dedi.
Kaynak:Hürriyet 5 Haziran 2006

 
Süper Teyze 16
Türkçe dersinin o günkü konusu zamirlerdi. Öğretmen dersi anlattıktan sonra  sorulara geçti. Önce Ali ’yi  kaldırdı. Ali sınıfın en çalışkan ama en şakacı öğrencisiydi. - Söyle bakalım Ali, devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.