BM koruyacak
 

Türkiye’de doğal bozkırların azalmasıyla birlikte nesilleri tehlikeye giren Toy Kuşları, Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı çerçevesinde koruma altına alındı.

Dünyada ve Türkiye’de nesli azalmakta olan uçabilen en büyük kuş olarak bilinen toyların, Konya’nın Sarayönü İlçesi’nde Başak Ekolojik Yaşam Derneği’nce yürütülen projeyle, nesilleri korunmaya çalışılıyor. Sarayönü ve çevresindeki ilçelerde sayıları 500’ün üzerinde olduğu tahmin edilen toy kuşlarının korunması için BM Milletler Küresel Çevre Fonu, 16 bin dolar göndererek köylünün toy kuşları konusunda eğitilmesini istedi. Projeyi hazırlayan ve yürüten ’Başak Ekolojik Yaşam Derneği’ Başkanı Mehmet Karlı, projenin 16 ay süreceğini, 13 aylık bölümünü tamamladıklarını, bu konuda birçok çalışma yaptıklarını söyledi.
Kaynak: Hürriyet 8 Haziran 2006

 
Süper Teyze 191
Üç arkadaş arka sırada sohbete dalmış,derste olduklarını çoktan unutmuşlardı. Bir süre sabreden öğretmen sonunda dayanamadı ve masasından kalkarak öfkeli adımlarla yanlarına geldi. Öğretmeni gören ü devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.