Neanderthal insanının DNA’sını elde ettiler
 

Bilim adamları, Belçika’da bir mağarada bulunan 100 bin yıl önce yaşamış bir "Neanderthal" insanının dişinden DNA örneği elde etmeyi başardılar. Meuse Müzesi’nde bulunan Neanderthal’den alınan ve 123 satırı deşifre edilen DNA örneği, insansı bir canlıdan elde edilen en eski DNA örneği olma özelliğini taşıyor.

Şimdi bu örnek, 29 bin ila 42 bin yaşında olduğu tahmin edilen başka bir Neanderthal ile karşılaştırılarak aralarında bağ bulunup bulunmadığı incelenecek. 100 bin yıl önce yaşamış olan Neanderthal türü hakkında ellerinde fazla bilgi olmayan bilim adamları, karşılaştırmalar sayesinde iklim değişimi ve hastalıklar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceklerine inanıyorlar. Fransa’da yayımlanan Current Biology Dergisi’nde yer alan habere göre, şu ana kadar Neanderthal’lere ait 6 tane DNA örneği bulunuyor. Neanderthal’lerin Avrupa, Orta Asya ve Ortadoğu’da yaşadıkları tahmin ediliyor.
Kaynak:Hürriyet 8 Haziran 2006

 
Süper Teyze 461
Ada ve Duru, birlikte sinemaya giderler. Yerlerine oturduktan bir süre sonra  Ada sorar : - Nasıl Duru, yerinden memnun musun ? - Evet, der Duru. - Senin yerinden perde iyi görünüyor mu ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.