Hamburger de Türk İcadı Çıktı
 

Bu yıl 100. yaşını dolduran hamburger, Orta Asyalı Türk ve Moğol kavimlerinin buluşu

Hamburgerin kökeni
ABD’NİN İllionois eyaletine bağlı Morris kentinde bulunan R-Palace adlı restoranın sahibi Jim Standlee, "Premium Ethyl" adı verilen 2 kilogramlık hamburgeri yemeye hazırlanıyor. Hamburgerde, bir kiloluk sığır köftesi, dört yaprak marul, soğan ve turşu bulunuyor. Efsaneye göre, Amerika’nın popüler barbekü yiyeceği olan hamburgerin kökeni, Orta Asya’da yaşayan Türk ve Moğol kavimlerinin, atlarının eğerlerinin altına koydukları ve burada kendi ısısıyla pişen kıyılmış etlere dayanıyor.

İlk kez Dünya Fuarı’nda
HAMBURGER adı da, ABD’ye 19. yüzyıl sonunda Hamburg’dan göç eden Almanların sandviç ekmeği arasında yedikleri bifteğe "Hamburg’dan gelen" anlamında "hamburger" demesinden kaynaklanıyor. Hamburger, ilk kez 1904’te St. Louis kentindeki Dünya Fuarı’nda bugünkü haline benzer bir şekilde görücüye çıkmıştı. Bu yıl 100. yaşını kutlayacak olan hamburger, daha uzun yıllar fast food dükkânlarının bir numaralı yiyeceği olacağa benziyor.
Kaynak: Milliyet 21 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 478
Ender’in dayısı kötü bir iş kazası geçirmişti. Maalesef bacakları bir silindirin altında kalmıştı ve uzun süre hastahanede yatmak zorundaydı. Ender ve annesi dayısını hastahanede ziyarete   devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.