Canlıları meteor yok etti
 

Antarktika’da bulunan büyük bir kratere, 250 milyon yıl önce dünyadaki canlı türlerinin yüzde 90’ını yok eden bir meteorun yol açmış olabileceği iddia edildi.

Ohio Üniversitesinde görevli Amerikalı jeolog Ralph von Frese, Associated Press’e telefonla yaptığı açıklamada, 480 kilometre genişliğindeki kraterin, bölgenin doğusundaki buz tabakasının 1,5 kilometre altında olduğunu ve yerinin uydu verileriyle tespit edildiğini söyledi.

Von Frese, uydu verilerinin, Wilkes Land’de bulunan kraterin, dünyada tüm hayvan türlerinin yok olarak,dinozorların yükselişe geçtiği yaklaşık 250 milyon yıl önce açılmış olabileceğini gösterdiğini belirterek, kraterin ’’yok oluşun nedeni için güçlü bir aday’’ olduğunu belirtti.

Söz konusu meteorun etkisinin, dinozorları öldürenden çok daha büyük olduğunu ve o dönemde büyük olasılıkla feci bir yıkıma yol açtığını ifade eden Von Frese, tezini kanıtlamak için bölgeden incelemek üzere kayalar toplayacağını söyledi.

Egemen teoriye göre, dünyada 250 milyon yıl önce canlı türlerinin yok olmasına, binlerce yıl süren yanardağ patlamalarının, şimdi Sibirya denen bölgeyi lavla kaplaması ve atmosfere iklim değişikliğine neden olan tonlarca zehirli gazın salınması yol açtı.
Kaynak:İnternetHaber 7 Haziran 2006

 
Süper Teyze 434
 Yaşlı yargıç, defalarca yargıladığı  suçluyla bir kez daha karşılaşınca dayanamayıp şöyle dedi : - Bu son olsun oğlum ! Umarım artık düzenli bir hayatın olur ve bir daha karşılaşmayız !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.