Bilgisayarda Sanat_5
 

Gölge eklemek

Paintte yaptığınız resimlere gizemli gölgeler ekleyerek ilginç etkiler yaratabilirsiniz.

Çizim bölgesinin (tuvalin) üst yarısına bir uzay gemisinin dış hatlarını çizin. Free-Form Select (Serbest Şekilli Seç) aracını kullanarak şekli etrafından kesin ve Edit (Düzen) menüsünden Copy’yi (Kopyala) seçin.
Edit menüsünden Paste’i (Yapıştır) seçerek resmin bir kopyasını çıkartın.
Kopyayı ters çevirmek için Ijnage (Resim) menüsünden Flip/Rotate’e (Döndür/Çevir) tıklayın. Flip verticaCı (Dikey çevir) seçin ve Okey/(Tamam) tıklayın.

Daha sonra ters şekli aslının tam altına gelecek şekilde sürükleyin.
Kopyanın dış hatlarında hatlarında herhangi bir kopukluk varsa,buraları Pencil (Kalem)aracılığıyla doldurmanız gerekir. Daha sonra Fill(Renkle Doldur) aracını kullanarak kopyayı siyaha veya griye boyayın. Daha
sonra asıl uzay gemisinin ayrıntılarını yapın. Bitirdiğinizde bir gölgesi varmış gibi görünecektir.

Bir şekli uzatarak veya eğerek değişik tipte gölgeler elde edebilirsiniz. Yukarıdaki tekniğin aynısını kullanarak resmi kopyalayın. Sonra, kopyayı çevirmek yerine Image menüsündeki Stretch/Skew’u (Uzat/Eğ) seçin. Resminizi değişik yönlerde e değişik açılarda uzatın. Gölgeyi yukarıda anlatıldığı gibi boyayın.

 
Süper Teyze 423
 Cenk’in annesi arkadaşına dert yanıyordu : - Sorma şekerim, bizim oğlan 14 yaşına geldi. Dersleri de fena değil. Ama hala saati söylemeyi bilmiyor ! Saatin kaç olduğunu soran olunca donup kal devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.