Oyuncaklarına veda ettiler
 

İstanbul Çevre Anaokulu, çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmek için "oyuncaksız anaokulu" dönemini başlattı. Okuldaki oyuncaklar, çocuklar tarafından paketlendikten sonra depoya kaldırıldı.

İlk kez 1992 yılında pedagoglar Elhe Schubert ve Rainer Stric’in Bavyera Penzberg’de bir anaokulunda uyguladıkları, "Penzberger Model"i, çocukları, hayal gücünü, yaratıcılıklarını, kişisel düşünme ve işbirliği becerilerini ortaya çıkarmak için oyuncaklardan uzaklaştırıyor. İstanbul Çevre Anaokulu’nda da bu yöntem uygulanıyor. İki hafta süreyle kendi oluşturdukları oyunlarla eğlenecek olan çocuklar, oyuncaklarına partiyle veda ettiler. Sınıftaki tüm oyuncaklar çocukların işbölümüyle kutulara konup paketlendikten sonra okulun deposuna kaldırıldı.

Özel İstanbul Çevre Okulları Eğitim Uzmanı Mürşide Demirkol, velilerin oyuncakların kaldırılacağını duyduklarında tepki gösterdiklerini belirterek, "Veliler, ’Çocukların canı sıkılmayacak mı? Oyuncaklar olmadan neler yapılacak? Bu durumun çocuklara faydası ne olacak?’ gibi sorular sordular. Ancak biz hemen sıkılan, ailelerinden sürekli yeni oyuncak almalarını isteyen çocukların yaşattığı sıkıntıları onlara anlattık. Sonunda veliler de ikna oldu" dedi.

Bu yıl gerçekleşen pilot uygulamanın ardından anne babalar, öğretmenler ve öğrencilerden gelecek geri bildirimler doğrultusunda proje uygulanmaya devam edecek ve uygulama süresi bir aya çıkarılacak.
Kaynak:Hürriyet 9 Haziran 2006

 
Süper Teyze 267
Hayal kahvaltıya oturmadan önce annesine sordu : - Ellerimi yıkamam gerekiyor mu sence anneciğim ? - Elbette yavrum ! - Lütfen bu gün yıkamayayım…diye sızlandı küçük kız. Söz veriyorum sade devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.