Engelsiz Eğitim Konseri
 

Engelsiz Eğitim Konseri
19 Haziran Pazartesi 20:30
Mekan : Parkorman (info)
Bilet Fiyatları : 33,50 YTL

Sahne alacak sanatçılar ;
Yavuz Bingöl, Deniz Seki, Emre Altuğ, Hüsnü Şenlendirici

Sunucular ;
Burcu Kara, Mehmet Ali Erbil

Bu organizasyon İstanbul Valiliği 28.11.2005 tarih ve 30228 nolu Engelsiz Eğitim Kampanyası izin kapsamında yapılmaktadır.

www.ofd.org.tr

Konserin Amacı ;

T.C ANAYASASI
Madde 42:Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi’nin yaptığı araştırma çalışmasına göre ülke nüfusumuzun %12.29’u özürlülerden oluşmaktadır. 8 milyon özürlüden oluşan bu sayının 1 milyon yüz elli sekiz bini ise özürlü çocuklardan oluşmaktadır. Bahsi geçen 1 milyon yüzeli sekiz bin özürlü çocuğumuzdan ancak %4.18’i eğitim olanağı bulabilmektedir. İnsan hakları ve anayasamızın eşitlik ilkelerine aykırılık yaratan bu sorunun temelinde mimari ve fiziksel çevreden kaynaklanan sorunlar yatmaktadır.

Bilindiği üzere birçok okulumuz, özürlülerin sağlıklı şartlarda eğitim görmesine olanak sağlayan bir mimari yapıda bulunmamaktadır.

Bu sebeple proje kapsamında, Türkiye genelinde; dış girişinde çok fazla merdiven bulunmayan, giriş katında dershane ve tuvalet bulunan ya da tuvalet yapılmasına uygun alan bulunan okullarda;

Özürlü çocukların eşit eğitim olanağından faydalanabilmesine olanak sağlayacak rampa, asansör, özürlü tuvaleti, özürlü sırası ve eşik düzenlemeleri yaptırılması hedeflenmektedir.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli bir tespit çalışması yapılmakta olup, bu çalışmanın ardından yapılacak sıralamaya göre okullarda tadilat çalışmalarına başlanacaktır. Okulların seçimi sırasında öncelikle hali hazırda özürlülerin okumakta olduğu okullar ve özürlü çocuk nüfusunun yoğun olduğu bölgelere öncelik tanınacaktır.

Projenin uygulama aşamaları sırasında, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, yerel yönetimler, üniversiteler ve sosyal hizmet amaçlı sivil toplum kuruluşlarıyla etkin işbirliği içinde olmayı hedeflemektedir.

 
Süper Teyze 391
Geceyarısı küçük Berk yattığı yerden babasına seslendi : - Babacığım, bana bir bardak su verir misin lütfen ? - İyi ama oğlum, şimdiye kadar tam beş bardak su getirdim sana, dedi adam. Be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.