Sting’in renkli şehir turu
 

Sting konser öncesi İstanbul’u dolaştı. Gündüz saatlerinde İstanbul’un tarihi mekanlarını dolaşan Sting, ailesiyle birlikte Çemberlitaş Hamamı’na giderek iki saat boyunca ter attı.

Akşam saatlerinde ise Cahide Sayfiye’ye ailesiyle birlikte yemeğe giden Sting iki porsiyon mantı yedi. Sting’in bu mekanda bulunduğu zaman zarfında en çok ilgisini çeken Ajda Pekkan’ın son albümünden çalınan ve albüme ismini verdiği "Cool Kadın" parçası oldu. Sting, bu şarkıyı özel istekle 2 kez daha üst üste çaldırdı. Eşi Trudie Styler, kızı Mickey ve menajeriyle birlikte Cahide’de yemek yiyen şarkıcının masasına mekanda bulunan Helin Avşar ve İzel de katıldı. Bir ara mikrofonu eline alan İzel, son albümünden birkaç şarkı söyleyerek Sting’in hayranlığını kazandı. İstanbul’u ve boğazı çok beğenen şarkıcı, yemek sonrası eşi Trudie Styler ve kızı Mickey ile Reina’ya geçerek gecenin ilerleyen saatlerine kadar boğaz manzaralı mekanda eğlence dolu saatler geçirdi.

Kaldığı Çırağan Hotel’in saray kısmından bugün öğle saatlerinde çıkış yapan Sting’in ilk durağı Ayasofya Müzesi oldu. Eşi, kızı ve menajeri ile birlikte Sultanahmet Camii avlusunda gezen Sting’in yanına yaklaşan küçük bir çocuk şemsiye satmaya çalıştı. Çocuğa neden şemsiye sattığını soran ünlü şarkıcı, “Para kazanmak için” yanıtını alınca “Bende para yok. Bana para versene” dedi. Sting avluda, camiyi dikkatli gözlerle inceledi. Sting, cami çıkışında simit alarak yedi. Ünlü şarkıcı zaman zaman yanına yaklaşan turistlerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Cami ziyareti ardından Kapalıçarşı’ya giderek burada alışveriş yapan Sting, önce bir kuyumcuya girmesine rağmen alışveriş yapmadan buradan ayrıldı. Yaklaşık 2 saat Kapalıçarşı’yı gezen Sting, eşi ile birlikte işlemeli aksesuvar kutularını inceledi. Dükkan satıcısı Sting’e tavla önerirken sanatçı işlemeli kutulara ilgi gösterdi. Sting, yazma satan bir dükkanına giderek uzun süre burada kaldı. Sting, burada denediği feslerden ikisini aldı. Eşi ise işlemeli el örtüsü satın aldı. Sting’in eşine burada çay ikram edildi. Örtüyü satan dükkan sahibi Fettah Salta, Sting’i tanımadı. Çıkışta soruları yanıtlayan Sting, “İnsanlar harika, İstanbul’dan çok hoşlandım. Çok dostça davranıyorlar. Eşim alışveriş yapıyor. Ben iyi bir alışverişçi değilim. Harika yerler gezdim. Ben sadece fes aldım” dedi.
Kaynak:Hürriyet 14 Haziran 2006


 
Süper Teyze 461
Ada ve Duru, birlikte sinemaya giderler. Yerlerine oturduktan bir süre sonra  Ada sorar : - Nasıl Duru, yerinden memnun musun ? - Evet, der Duru. - Senin yerinden perde iyi görünüyor mu ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.