Kutup ayıları tehlikede
 

Amerikalı ve Kanadalı bilim adamları, uzun süren buzsuz mevsimlerin doğal besinlerden mahrum etmesi nedeniyle kutup ayılarının yamyamlığa yönelebileceklerini tespit etti.

Bilim adamları, Kanada’nın batısı ve Alaska’nın kuzeyinde Ocak ve Nisan 2004 tarihleri arasında yaptıkları incelemelerde, kutup ayılarının birbirlerini avlamalarının örneklerini belirledi.

Araştırmalarda, bir erkek kutup ayısının dişiyi doğum yaptıktan kısa bir süre sonra öldürdüğü, iki kutup ayısının da diğerleri tarafından avlandığı ortaya çıktı. Alaska’nın kuzeyindeki Güney Beaufort Denizi’nde 24 ve Kanada’nın
kuzeybatısında 34 yıldır sürdürdükleri araştırmalarda ilk kez kutup ayılarının beslenmek amacıyla birbirlerini öldürdüklerini tespit ettiklerini belirten bilim adamları, kutup buzullarının küresel ısınma nedeniyle giderek küçülmesinden ötürü kutup ayılarının bu yüzyılın sonuna doğru soylarının tükenebileceği uyarısında bulunuyor.

Çoğunlukla foklar ve ayıbalıklarıyla beslenen kutup ayıları, denizdeki buzları beslenmek, çiftleşmek ve doğum yapmak için kullanıyor.
Kaynak: İnternetHaber 14 Haziran 2006

 
Süper Teyze 126
Matematik dersinde bir ay boyunca çarpım tablosunu öğrenmişlerdi. Öğretmen o gün sınıftaki herkesi kaldırıp tablodan işlemler soruyordu : - Evet çocuklar, altı kere altı otuzaltı,sekiz kere sekiz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.