‘Çocukları çalıştırmayalım’
 

Uluslararası Çalışma Örgütü, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nde bir gerçeği gözler önüne serdi: Dünyada 218 milyon çocuk üstelik yarısı tam gün olmak üzere çalıştırılıyor.

Örgüt (ILO) 15 yaşın altında olup da çalışanları çocuk işçi olarak niteliyor. Ve örgütün son rakamlarına göre tüm dünyada 218 milyon çocuk üstelik yarısı tam gün olmak üzere çalıştırılıyor. Uluslararası Çalışma Örgütü’ne göre çocuk işçiliğe ile mücadelede Türkiye en başarılı ülkeler arasında.

12 Haziran’ı Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü ilan eden Uluslararası Çalışma Örgütü, çocuk işçiliğinin tamamen sona ermesi için kampanyalarına hız veriyor. Örgüt dünyada 218 milyon çocuğun çalışmak zorunda olduğuna, bunların büyük bölümünün de tehlikeli ortamlarda bulunduğuna dikkat çekiyor.

Ancak örgüt ilk kez umut veren gelişmeler yaşandığını da açıkladı. 1990’ların başında uygulanmaya başlanan “Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Programı” meyvelerini vermeye başladı ve dünyada çocuk işçilerin sayısında ilk kez bir düşüş görüldü.
Kaynak: Ntvmsnbc 12 Haziran 2006

 
Süper Teyze 199
Gecenin geç saatlerinde, tavuk kümesinden garip sesler gelmeye başlamıştı. Çiftçi ve karısı meraklandılar. Yaşlı adam el fenerini alarak karanlıkta kümese doğru yürümeye başladı. Bir yandan da kendi k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.