Masal Masal İstanbul 23 Masal 23 Eser
 

Büyükşehir Belediyesi, çocuklara İstanbul’u masallarla tanıtacak…
İstanbul’da doğup büyüyen çocuklara kentin tarihi, kültürel, turistik mekanlarını ve sosyal dokusunu eğlenceli bir dille öğreterek, kentlilik bilinci kazandırılması amacıyla hazırlanan “Masal Masal İstanbul 23 Masal 23 Eser” projesi Başkan Topbaş tarafından tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da doğup büyüyen çocuklara kentin tarihi, kültürel, turistik mekanlarını ve sosyal dokusunu eğlenceli bir dille öğreterek kentlilik bilinci kazandırılması amacıyla hazırlanan “Masal Masal İstanbul 23 Masal 23 Eser” projesi bugün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla tanıtıldı.

“Masal Masal İstanbul 23 Masal 23 Eser” projesi ile şehrin özelliklerini tek tek, mahalle mahalle önemli eserleriyle birlikte tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Masallar hayallerimizi, ufuklarımızı genişleten önemli olgular. Masalı olmayan bir milletin geleceği olamaz. Her çocuğun masal algılaması farklıdır. Masallarla çocukların hayal dünyasını genişletmeyi, zihinsel gelişimini artırmayı amaçlıyoruz. Bin yıllık tarihimizde önemli masallar var. Dede Korkut, 1001 Gece Masalları. Biz bunların üzerine geleceğimizi inşa ettik. Her kentin de bir öyküsü var. Bu masallarla kentin daha iyi algılanmasını sağlamak istedik. Kız Kulesi, Süleymaniye, Boğaz Köprüsü, çeşmeler her biri farklı güzellikte olan önemli 23 eseri masal boyutunda anlatmaya, yansıtmaya çalıştık. İstiyoruz ki bu kenti sizlere adım adım tanıtmak.  Bu kenti Avrupa Kültür Başkenti olarak çok daha iyi özümseyerek, kente sahip çıkma duygusunu geliştirmeyi amaçladık. Bu çalışmalara herkesten katkı bekliyoruz.”

Çocuklar ayrıca, “www.masalmasalistanbul.com” internet sitesine girerek, oyun oynayabilecek, yarışabilecek, ayrıca kendileri için kurulan ‘’İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulübü’’ne üye olarak, sosyal aktivitelerini artıracak, yeni arkadaşlar edinecek ve İstanbul’da söz sahibi olacaklar.
Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 
Süper Teyze 459
Ali,ailesiyle çıktığı Fransa turundan yeni dönmüştü. Onları havaalanında karşılayan dayısı eve dönerlerken merakla sordu : - Anlat bakalım Ali, neler yaptın tatilde ? Mesela yemekler nasıldı ? Ne devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.