Robotlar top peşinde koşturuyor
 

Dünyanın dört bir yanından, Dünya Kupası’na evsahipliği yapan Almanya’ya götürülen robotlar, ‘RoboCup’ turnuvasında top koşturuyor.

Milyonları ekran başına kilitleyen Dünya Futbol Şampiyonası’nın, bugün olmasa da gelecekteki rakibi, yine Almanya’da düzenleniyor. Kupayı kaldırmak için ter dökenler, bu kez milyon dolarlık yıldızlar değil, robotlar.

Almanya, bu yaz Dünya Kupası dışında bir başka organizasyona daha evsahipliği yapıyor. Organizasyon yine futbolla ilgili, ancak sahada futbolcular değil, robotlar var. Bremen’de düzenlenen ‘RoboCup 2006’ya 36 ülkeden 440 takım katılıyor.

20 bin seyircinin izlemesi beklenen bu mekanik futbol şölenininde amaç, yapay zeka alanındaki araştırmaları teşvik etmek. Nihai hedefse, 2050’de gerçek futbol yıldızlarını mağlup edebilecek bir teknolojiye sahip robot takım kurmak.

TÜRKİYE’DE KATILDI
RoboCup2005’te, RoboCupSoccer 4-Legged League’de Technical Challenge kategorisinde 1. olan Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Müh. Yapay Zeka Labaratuarı AIBO takımı CERBERUS, aldığı bu başarı ile RoboCup2006’ya doğrudan katılma hakkı elde etti.

Türkiye’den sadece Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yapay Zeka Labaratuarı’nın katıldığı RoboCup 2006, 18 Haziran’a kadar sürecek.
Kaynak:Ntvmsnbc 15 Haziran 2006


 
Süper Teyze 169
Kırkayak ailesi alışverişe çıkmışlardı. İlk olarak küçük oğullarına ayakkabı almaya karar verdiler. Mağazada çocuk acıklı bir sesle anne kırkayağa yalvarmaya başladı :- Lütfen anneciğim, geçen se devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.