Minyatürde dünya ligindeyiz
 

Yurtdışında federasyonları ve yarışmaları olan minyatür figür boyama alanında Türklerin büyük yeri var. 28 Mayıs’ta Tarihi Figür Boyama Yarışması Athens Shows 2006 ’ya, Dr. Engin Kayral jüri üyesi, Tekstil Mühendisi Ragıp Oy da yarışmacı olarak katıldı. Oy, yarışmadan bir ikincilik bir de üçüncülük alarak döndü.

Sadece 54 mm boyundaki bir şövalye figürünün kemerinin tokasını boyadığınızı düşünün. Duruşuna göre eteğinde oluşan kıvrımlardaki gölgelendirmeyi, tolgasının üzerindeki lekeleri, ayakkabısındaki toz izlerini...

Milimetrenin altındaki boyutlarda, mercekle görülecek detaylardan bahsediyoruz. Minyatür figür boyama hobisiyle uğraşanlar işte önce bu figürlerin tarihteki asıllarının nasıl göründüğünü araştırıp buluyor, sonra incecik fırçalarıyla sabırla boyuyorlar.

Yurtdışında federasyonları ve yarışmaları olan ’figür boyama dünyası’nda, Türklerin de büyük yeri var.

İnternette en büyük model sitesi olan 20 bin üyeli Armorama’nın yöneticilerinden biri Türk doktor Engin Kayral. Sitenin 280’i Türk üyesi için oluşturulan Türkorama isimli Türkçe bir forumu da o yönetiyor.
Kaynak:Hürriyet 19 Haziran 2006

 
Süper Teyze 208
Genç adam  bürosuna girer girmez bağırdı : - Size müthiş bir haberim var arkadaşlar ! Geçen hafta sonu ikizlerimiz dünyaya geldi ! Çalışma arkadaşları genç babayı  tek tek öperek kut devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.