Mercanlar ilaç deposu gibi
 

Uzmanlar Atlas Okyanusu’nda bazı mercanların kanser ve Alzheimer gibi hastalıkların tedavisinde kullanılacak potansiyele sahip olduğunu vurguluyor.

Florida merkezli Harbor Branch Oceanographic Institution uzmanları, Atlas Okyanusu’nda 1.000 metre derinlikte güneş ışığı almayan bölgelerde yapılan dalışlarda Key West ile Küba arasında önemli bir meracan ekosistemi keşfetti. Söz konusu mercan ekosistemi sünger, kireçtaşı ve bambu çeşitleri içeriyor. Bilim insanları, mercan ekosisteminin daha detaylı inceleneceğini belirtiyor.

Denizaltı araştırmacıları Küba ile Florida arasındaki mercan ekosistemini ilk olarak 1970’lerde keşfetmiş, ancak 2005 yılına kadar detaylı olarak incelememişti. University of Miami uzmanı Mark Grasmueck, araştırmalarda mercanların Güneş enerjisi olmadan yaşadıklarının gözlemlendiğini, bunun denizaltı canlıları için önemli bir bulgu olduğuna işaret etti. 
 
Uzmanlar, Fransız yazar Jules Verne’nin ‘Denizler Altında 20 Bin Fersah’ adlı romanını andıran denizaltı araçlarıyla araştırmalarını yürütüyor. Denizaltı araçlarda gelişmiş sonarlar, kensörler, kameralar ve robot kollar bulunuyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 19 Haziran 2006

 
Süper Teyze 80
Mehmet, akşam yemeğinden sonra televizyon seyretmeye hazırlanan babasına yaklaştı : - Babacığım, öğretmenimiz seni veli toplantısına bekliyor ! Babası sevindi : - Çok iyi oğlum. Toplantıda  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.