Big Bang yeniden yaratılacak
 

Astronomlar, evrenle ilgili tüm sırları barındıran Big Bang’in (Büyük Patlama) esrarını çözmek için laboratuvar ortamında patlamayı yeniden yaratmayı deneyecek.

Ekvador’a bağlı Galapagos adalarındaki San Cristobal’da düzenlenen bir uluslararası fizik kongresinde yapılan açıklamada, evrenin oluşumunun kaynağı olan Big Bang’in bininci saniyesinin, laboratuvar ortamında oluşturulacağı belirtildi. Kongrenin organizatörü başkent Quito’daki San Francisco Üniversitesi fizik profesörü Dr. Carlos Montufar, Big Bang’den sonraki bininci saniyede meydana gelen parçacık çarpışmasını oluşturmayı ve bu standart model üzerinde çalışmayı hedeflediklerini söyledi.

Mevcut teoriye göre evreni oluşturan unsurların sadece yüzde 4’ü madde. Evrenin yüzde 96’sı ise kara madde ve kara enerjiden oluşuyor ki, bilim dünyası için bu varlıklar hala birer muamma.

Konferansa ABD’li , Japon, Rus, Avrupalı ve Latin Amerikalı bilim insanları katılıyor; toplantıya Nobel Fizik ödüllü ABD’li bilim insanları Frank Wilzeck (2004) ve Leon Lederman (1986) da katıldı. Bilim insanları, evrenin 12 ila 14 milyar yıl önce Big Bang adı verilen büyük patlamanın ardından oluşmaya başladığını ve karanlık enerji adı verilen gizemli bir gücün etkisiyle genişlemesini sürdürdüğünü düşünüyorlar.
Kaynak: Ntvmsnbc 23 Haziran 2006

 
Süper Teyze 393
İki balıkçı konuşuyorlardı : - Geçen hafta buraların en büyük balığını yakaladığını duydum, doğru  mu ? diye sordu biri. - Kesinlikle ! diye haykırdı arkadaşı.Balık o kadar büyük o kada devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.