En çarpıcı sahnelerin şarkıları albüm oldu
 

Yeşilçam filmlerinin en unutulmaz sahnelerinin şarkıları, o dönemin ünlü sanatçılarının orijinal yorumlarıyla iki ayrı albümde piyasaya çıkacak. "Aşkın Kanunu" ve "Artık Sevmeyeceğim" adını taşıyan albümlerde, dillerden düşmeyen toplam 38 şarkı yer alıyor.

Bazen mutlu sonlarıyla bir masalı anlatan, hayatın içinde de şaşırtıcı biçimde gerçek olan Yeşilçam filmlerinin unutulmaz şarkıları, dönemin ünlü sanatçılarının yorumlarıyla "Aşkın Kanunu" ve "Artık Sevmeyeceğim" isimli iki karışık albümde toparlandı. Albümlerin yapımcılığını üstlenen Nilüfer Saltık, "Biz bunu 7-8 yıl önce planlamıştık ama telif haklarının zorluğu yüzünden bugüne kadar beklemek zorunda kaldık. Bana göre çok geç kalınmış bir albüm. En önemli özeliği filmde kullanılan müziklerin orijinal versiyonu. Albümün içinde sadece iki şarkıyı değiştirdik. Onun sebebi de dinleyiciye sağlıksız kayıt dinletmemekti" dedi.

Daha önce Belkıs Özener’e albüm yaparak Yeşilçam’ın unutulmaz şarkılarını bir araya getiren Saltık, "Belkıs Hanım önemli bir isimdi. İnsanlar onun sesini sadece filmlerden hatırlayabiliyordu. Şimdi de eskinin asları kulağımızın pasını silecek. Satış grafiği gerçekten önemli değil. Biz bu projeyi gerçekleştirmeyi çok istiyorduk. Hak ettikleri önemi görürlerse çok sevinirim ama amacımız gerçekten maddiyat değil" diye konuştu.

Müzikalite, yorum ve altyapı bakımından dinlenmeye değer bir albüm hazırladıklarını belirten Nilüfer Saltık, "Günümüzde de iyi yorumcular var ama ben eski kaliteli şarkıları dinlemeyi tercih ediyorum. Kayıtların hepsi, filmlerde kullanılan ana bantlara ulaşılarak oluşturuldu. 60’lı ve 70’li yılların kültleşmiş Türk filmlerinin en çarpıcı sahnelerinde yer alan bu şarkılar, dinleyicileri Türk sinemasının naif yıllarına doğru sihirli bir yolculuğa çıkaracak" dedi.

Sahibinin sesinden Yeşilçam şarkıları

Türk Sineması’nın gizli sesi, 300’ü aşkın filmde Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın gibi pek çok sinema yıldızının seslendirmesini yapan ve aynı zamanda filmlerdeki şarkıları seslendiren Belkıs Özener’in, bugüne kadar arşivlerde kalmış şarkılarından oluşturulan "Yeşilçam Şarkıları / Sahibinin Sesinden" albümü de geçtiğimiz aylarda Kalan Müzik tarafından piyasaya çıkmıştı. Albüm, kısa sürede büyük ilgi görmüş, iyi bir satış grafiği yakalamıştı.
Kaynak:Hürriyet 26 Haziran 2006

 
Süper Teyze 413
 Zekasıyla fazla övünen Görkem’e arkadaşı Fulya sorar : - Saatimi evde unutmuşum. Saat kaç Görkem ? Kolundaki  saate baktıktan sonra uzun uzun düşünen Görkem karmakarışık bir cevap verir devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.