Borneo’da renk değiştiren yılan
 

Güneydoğu Asya’nın Borneo adasında, üzerinde süründüğü ortama göre renk değiştiren bir yılan türü keşfedildi.

Doğa uzmanları su yılanını su doldurdukları kovada rastlantı eseri buldu. Yılanın sadece ırmak kenarlarında yaşadığı düşünülüyor. Borneo adasında bulunan Betung Kerihun Ulusal Parkı’ndaki Kapuas ırmağında yaşayan yılan, 50 cm boyunda ve oldukça zehirli.

Keşfi, Almanya’nın Bonn kentindeki Zoologisches Forschungsmuseum (Zoolojik Araştırmalar Müzesi) uzmanı Alexander Koenig ve Mark Auliya ile Chicago’daki Field Museum of Natural History uzmanları John Murphy ve Harold Voris yaptı. Bilim insanları yılana sadece Kapuas ırmağı kıyısında yaşadığı için Kapuas Çamur Yılanı adını koydu.

İLK RENK DEĞİŞTİREN YILAN
Auliya, yılanın renk değiştirme özelliğini şöyle açıklıyor; “Kovaya su aldığımızda içine kızıl-kahverengi bir yılan girdi, aradan 5 dakika geçti kovaya baktığımda yılanın rengi tamamiyle beyaza dönüşmüştü. Bir bukalemun gibi renk değiştirmesine karşın yılan bunu kamuflaj amaçlı yapmıyor. Renk değiştirme özelliği bazı sürüngen türleri için normal karşılanıyor, ancak renk değiştiren bir yılana ilk kez rastlanıyor.

BORNEO: DOĞANIN GİZLİ CENNETİ
Keşif, Doğal Hayatı Koruma Vakfı WWF tarafından desteklendi. Son 10 yılda Borneo adasında 361 yeni hayvan ve bitki türüne rastlandı. WWF yetkilisi Stuart Chapman, Borneo adasındaki yağmur ormanlarının hızla yokedildiğini ve bu nedenle birçok canlı türünün henüz keşfedilmeden yokolduğunu ifade ediyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 28 Haziran 2006

 
Süper Teyze 58
Öğretmen sınıfta anlatıyordu : - Her insanın hayatta bir hedefi olmalıdır çocuklar. Aksi halde hayat çok anlamsız olabilir. Anladınız mı ? Örneğin sen Ege, söyle bakalım hayattaki hedefin ne ? Hi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.