14 yaşında dört dünya rekoru
 

14 yaşındaki Jonathan Strickland, en genç yaşta, tek başına, aynı gün içinde hem helikopter hem uçak kullanan ilk siyah ve aynı zamanda ilk insan oldu.

CALIFORNIA’nın Inglewood kentinde yaşayan Afrika kökenli Amerikalı Jonathan Strickland, pilot adaylarının ABD’ye kıyasla daha genç yaşta lisans alabildiği Kanada’ya kendi kullandığı helikopterle 15 saatte uçtu. Uçuş öğretmeni Robin Petgrave’le Vancouver’da 1 hafta kalan Strickland tek başına uçmaya hak kazanmak için girdiği yazılı sınavı yüksek başarıyla verdi. Son olarak aynı gün içerisinde birkaç saat arayla tek başına hem helikopter, hem uçak kullanan ve pilot lisansını alan Strickland, aynı akşam kendi uçurduğu helikopterle California’ya geri döndü. Strickland’ın uçuşlarına sponsor olan "Yarının Havacılık Müzesi" yetkilisi Cynthia Macon, Strickland’ın helikopter kullanarak uluslararası yolculuk yapmayı başaran en genç Afro-Amerikalı olduğunu belirtti. Bu yıl lise birinci sınıfa başlayacak olan Strickland, 5 yaşından beri bu hayalini gerçekleştirmeyi arzuladığını söyledi.
Kaynak: Hürriyet 3 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 246
Yakışıklı Türkçe öğretmeni, güzel bir hanıma, fena halde aşık olmuştu ! Bir akşam birlikte romantik bir yemek yediler. Yemeğin sonunda öğretmen, güzel kadına sordu : -  Benimle evlenir misin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.