Dünya sorunlarını oynayarak öğreniyorlar
 

Bilgisayar oyunları artık sadece eğlence amaçlı değil. Bir grup oyun tasarımcısı, bilgisayar oyunlarıyla gençleri dünya sorunları konusunda bilinçlendirmeyi ve düşündürmeyi amaçlıyor.

New York’un evsahipliği yaptığı “Değişim İçin Oyun” konferansı, yardım örgütleriyle bilgisayar oyunu tasarımcılarını buluşturdu. Konferansın konusu bilgisayar oyunlarıydı, ama farklı bir bakış açısıyla...

Burada gösterilen bilgisayar oyunları, Pokemon veya Tomb Raider gibi eğlence amaçlı değil. Bu oyunlar, gençlerin dünya sorunlarına eğilmesini, bilinçlenmesini ve çözüm çabalarına katkıda bulunmaya teşvik edilmesini amaçlıyor.

Örneğin Sudan’ın Darfur bölgesindeki dramı anlatan oyun “Darfur Ölüyor” adını taşıyor. Bu oyunu oynayan, Darfur’daki mültecilerden biri oluyor ve böylelikle oradaki mültecilerin neler yaşadığını, hayatta kalmak için nasıl çabaladığını kavrıyor.

Bir diğer oyunsa Filistin-İsrail çatışmasını konu alan “Arabulucu”. Oynayan ya İsrail Başbakanı veya Filistin lideri rolünü üstleniyor ve görev süresince Ortadoğu’daki çatışmaya çözüm arıyor.

Bu yeni sosyal temalı oyunlar, eğlenceli amaçlı oyunların aksine kar amacı gütmüyor. Tasarımcılara göre, oyunların en büyük getirisi gençlerin dünya sorunlarına duyarlılığının artması olacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 3 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 343
Öğretmen öğrencilere iyilik yapmanın yararlarından, insana vereceği huzurdan söz ediyordu : - Her gün en az bir kişiyi mutlu ederek eve döndüğünüzde, huzur içinde bir uykuyu hak ettiniz deme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.