Dev asteroitten yakın geçiş
 

Büyük bir asteroit, bugün Dünya’ya bir ay kadar yakın olacak. Buzdan ve kayalardan oluşan dev uzay taşı, boyutu nedeniyle “riskli” olarak tanımlanıyor. Dünya için herhangi bir tehlike oluşturmayan asteroit, gerekli ekipmanla uzay meraklıları tarafından izlenebilecek. Asteroitin en yakın geçişi, Kuzey Amerika’nın batı sahilleri üzerinde gerçekleşecek.

800 metre çapında dev bir asteroit bugün Dünya’nın oldukça yakınından geçecek. Dünya’nın 430 bin kilometre ötesinden geçecek olan asteroit bu uzaklığı, aşağı yukarı Ay’ın Dünya’ya olan uzaklığına eşit.

En yakın geçişini Kuzey Amerika’nın batı sahilleri üzerinde gerçekleştirecek olan, buz ve kayadan oluşan dev taş, astronomlar tarafından “riskli” olarak tanımlansa da Dünya için herhangi bir tehdit oluşturmuyor. 

Bilim adamları bu dev uzay taşının şeklini ve rotasını tahmin etmek için radar sinyalleri kullanacak.

Geçen yüzyılın sonunda, 2004 XP14 isimli bu gök taşının Dünya’ya çarpabileceği düşünülmüş; fakat sonraki gözlemlerde böyle bir olasılığın bulunmadığı anlaşılmıştı.

Astronomların açıklamasına göre iyi bir teleskopla bu sıra dışı geçiş kolaylıkla izlenebilir.
Kaynak: Hürriyet 3 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 339
Levent, televizyonda en sevdiği çizgi filmi kahkahalar atarak seyrediyordu. Sonra birden televizyonun kumanda aletini kaptı,televizyonu kapattı ve oturma odasından koşarak çıktı. Şaşıran annesi arka devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.