Londra’nın bisiklet taksilerini Türk öğrenciler sürüyor
 

Londra’nın göbeğinde son yıllarda yaygınlaşan bisikletli taksiler, İngiltere’ye okumaya gelen Türk öğrencilerin gelir kaynağı oldu. Turistlerin uğrak yeri Piccadilly’yi merkez seçen 200 kadar bisikletli taksinin en az 15’ini Türkler kullanıyor.

Londra’nın meşhur siyah taksisine rakip çıkan, insan gücüyle çalışan bu taksilerin en iyi müşterileri sarhoşlar. Sportmen olduğu için ayaklarına güvenen bisikletli taksi sürücüsü Fatih Gemi (25), müşterileriyle ilgili bilgi verirken, "Bizi özellikle sarhoşlar tercih ediyor. Gece evine giderken açık havayı tercih eden alkollü müşteriler bizim taksilere biniyorlar. Bizim ücretler normal taksi ücretlerinden iki misli pahalı olmasına rağmen iyi iş yapıyoruz. Siyah taksi şoförleri bizi çekemiyor . Ellerinden gelse bir kaşık suda boğacaklar" dedi.

Londra’da dil okuluna veya üniversiteye devam eden öğrenciler, bu bisikletli taksileri haftalığı 100 sterline bir İngiliz firmasından kiralıyorlar. 2.500-3.000 sterlin değerindeki aracın bakım ve park paraları, bu 100 sterlinlik kiranın içinde.

Enes Eminoğlu (21), Semih Lekesiz, üniversitede işletme okuyor. Fatih Gemi, Bekir Arslan (29), Hakan Uçar (27), Erdal Yetimova (26) Londra’ya İngilizce öğrenmeye gelmişler. İstedikleri vakit eşofmanlarını giyip pedal çevirerek bir yandan okuyup diğer yandan hayatlarını kazanmak işlerine geliyor. Fatih Gemi, "Her zaman olmuyor ama günde 280 sterlin (yaklaşık 800 YTL) kazandığım oldu. Ne kadar çok çalışırsak o kadar çok para kazanıyoruz" dedi.
Kaynak: Hürriyet 5 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 287
Adam telaş içinde doktoruna anlatıyordu : - Sormayın doktor, bu yaşıma kadar böyle garip bir gece yaşamamıştım. Öyle bir rüya gördüm ki, bir türlü etkisinden kurtulamıyorum. - Sakin olun  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.