Kusturica ve ’Sigara İçmeyen Orkestrası’ İstanbul’da
 

Dünyanın önde gelen film müziği ustaları, "Doritos Dippas Uluslararası Film Müzikleri Festivali" kapsamında sanatseverlerle buluşuyor. Venue Maslak Açıkhava Sahnesi’nde 4 ve 5 Haziran’da gerçekleşecek olan festivale, ünlü film müziklerine imza atan sanatçı ve topluluklar katılıyor. Festivalin sürprizi ise bir çok ünlü filme imzasını atan yönetmen Emir Kusturica ve "sigara içmeyen orkestrası".


MÜZİSYEN KUSTURİCA

Çingeneler Zamanı, Underground (Yeraltı), Arizona Dream (Arizona Rüyası) ve Black Cat White Cat (Kara Kedi Ak Kedi) gibi filmlerin yönetmeni olarak tanınan Emir Kusturica bu kez müzisyenliğini "konuşturuyor",

1980 yılında Sarajevo’da Dr. Nelle Karadjic tarafından kurulan gipsy-techno rock grubu No Smoking Orchestra, ilk olarak Yugoslav otoritelerine ve sansüre karşı başkaldırışları ile tanındı. Emir Kusturica gruba 1986 yılında bas gitarist olarak katıldı ve daha sonra ritim gitara geçti. 1994 yılına gelindiğinde Emir’in oğlu Stribor’un da davul çalmaya başladığı No Smoking Orchestra, Black Cat White Cat’in ve Kusturica’nın son filmi Life is a Miracle (Hayat Bir Mucizedir)’in tüm müziklerine imza attı.
 
Emir Kusturica & No Smoking Orchestra’nın Avrupa turneleri yönetmenin belgesel/derleme niteliğindeki bir filmine de konu oldu. “Super8 Stories” isimli bu yapım ülkemizde de geçtiğimiz yıllarda İstanbul Film Festivali kapsamında izleyicilerle buluşmuştu.
Kaynak:Hürriyet 21 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 58
Öğretmen sınıfta anlatıyordu : - Her insanın hayatta bir hedefi olmalıdır çocuklar. Aksi halde hayat çok anlamsız olabilir. Anladınız mı ? Örneğin sen Ege, söyle bakalım hayattaki hedefin ne ? Hi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.