Mavi yıldıza koruma
 

Doğal Hayatı Koruma Derneği (DHKD), yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan, İstanbul’un nadir bitkilerinden "mavi yıldız"ı (rhazya orientalis) korumak amacıyla bir proje başlattı.

DHKD Proje Müdürü Prof. Sema Atay, şunları söyledi: "Araştırmalarımız sonucunda çiçeği, Ömerli havzasında yeniden keşfettik. Çiçeği, havzada son derece az miktarda, yalnızca 10-15 metrekarelik bir alanda bulduk. Bir de Halkalı’da olduğunu biliyorduk. Ama gidin bakın, şimdi Halkalı’da o bitkiyi bulabilir misiniz? Eğer gerekli koruma önlemleri alınmazsa, İstanbul’dan geri dönmemek üzere ayrılabilecek olan çiçeği korumak amacıyla bir şeyler yapmaya karar verdik. Bu amaçla Nezahat Gökyiğit Botanik Parkı ve Atatürk Arboretumu ile koruma projesi başlattık. 3 yıllık projede, bitkinin gerek doğal yaşam alanlarında ve gerekse bu yerler dışında koruma altına alınması amacıyla çalışmalar yürütülecek."
Kaynak:Hürriyet 7 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 123
Elif o sabah okula geldiğinde çok üzgündü. Sıra arkadaşı Ayşe sordu : - Neyin var Elif ? Hasta mısın yoksa ? - Hayır ama çok mutsuzum, dedi Elif. Köpeğim Kontes iki gündür kayıp. Her yeri arad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.