Heykeltıraş, sakal tıraşı da yapar mı
 

Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Rodin sergisini gezen anaokulu öğrencileri, soruları ve ilginç yorumlarıyla hem diğer ziyaretçileri, hem de yetkilileri güldürdü. Küçüklerin en merak ettiği konulardan biri, heykeltıraşların sakal tıraşı da yapıp yapmadıkları oldu.

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Auguste Rodin’in 203 eserinin yer aldığı "Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul’da" sergisini gezen 5-6 yaşlarındaki anaokulu öğrencileri, yaptıkları yorumlarla serginin diğer ziyaretçilerini çok güldürdü. Bazı çocuklar "Bu heykelleri kim yapmış?" sorusuna "Atatürk" ve "Sakıp Sabancı" diye yanıt verdi. Bazıları da, "Düşünen Adam" heykelinin "savaşı nerede yapmayı düşündüğünü" söylediler.

ÇİKOLATADAN HEYKEL

Heykellerin çikolatadan ve muzdan da yapılabileceğini söyleyen çocuklar, heykeltıraşların sakal tıraşı yapıp yapmadıkları konusuna da çok takıldılar. Öğrenciler, bir heykele bakarak mesleğini de tahmin etmeye çalıştılar. İçlerinden biri, heykeli "Ekmek parası kazanıyor işte" diye yorumladı. Çocuklar "Yürüyen Adam" heykelinin önünde yere uzanarak kağıtlara çizmeye de çalıştılar.

13 Haziran’da açılan Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul’da Sergisi bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti. Çocuklara yönelik çeşitli eğitim programlarının bulunduğu sergiyi engelli öğrenciler cuma günleri ücretsiz gezebiliyor. Görme engelli öğrenciler için heykellere dokunma izni alındı. 3 Eylül’e kadar açık olan sergide, Rodin’in hayatına ilişkin belgesel ve tasarımsal filmler de gösteriliyor.
Kaynak: Hürriyet 10 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 344
İpek’in ders notları çok iyiydi. Ama dersler sırasında arkadaşlarıyla sohbet etmeye bayılıyor, bütün gün boyunca neredeyse hiç susmadan konuşabiliyordu. Sonunda öğretmeni bu problemi İpek’in ailesiy devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.