Dünyanın en mutlu diyarı Vanuatu
 

178 ülke arasında yapılan “Mutlu Ülkeler” sıralaması paranın her zaman mutluluk getirmediğini bir kez daha ortaya koydu. Zira listenin ilk sırasında Pasifik Okyanusu’nda yer alan ve pekçok kişinin adını bile duymadığı yanardağ adası Vanuatu yer alıyor.

New Economics Foundation (NEF) adlı bir düşünce kuruluşu tarafından yapılan araştırma insanların yeryüzünün sunduğu kaynakları har vurup harman savurmadan da mutlu olabileceğini ortaya koydu. Pasifik Okyanusunun güneyindeki küçücük ve yoksul ada devleti Vanuatu ve Küba adalarının başta yer aldığı mutluluk listesinde Türkiye 98. sırada, pek çok gelişmiş ülke de Türkiye’nin gerisinde...

Araştırmanın yazarlarından Nick Marks, böyle bir liste yapmaktaki amaçlarının, özellikle tüketim düzeyi ile mutluluk arasında bir doğru orantı bulunmadığını göstermek olduğunu söyledi.

Marks “görünen o ki, listedeki hiç bir ülkede herşey yüzde yüz yolunda değil. Ama yine de çevreyi harabetmeden nasıl uzun ve mutlu ömürler sürülebileceği konusunda ipuçları ortaya çıkıyor” diyor.

Liste başı olan küçük ada devleti Vanuatu Pasifik okyanusunun güneyinde ve nüfusu sadece 209 bin. Ekonomisi ise temel olarak küçük ölçekli tarım ve turizme dayalı.

Güney Amerika ulusları, mutluluk listesinin ilk on sırasında ağırlıkta. Vanuatu ve Küba’nın başlarda yer aldığı listede, bu ülkeleri Orta Amerika ülkeleri Colombia, Costa Rica, Panama, Honduras ve Guatemala izliyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 12 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 283
Garip ama gerçek ! Sevinç’in yaşlı babaannesi hızlı araba kullanmaya bayılıyordu. Bu yüzden de başı sık sık polisle derde giriyordu. O gün yine sürat yaptığı için radara yakalanmış, polis aracı arab devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.