WWF: Güvenli enerji, güvenli iklim
 

WWF-Türkiye, enerjinin sorunlarının ele alınacağı G-8 Zirvesi öncesinde, riskli nükleer enerji yerine, çevre dostu rüzgar ve güneş enerjilerinin desteklenmesi için uyardı.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı, ‘İklim olmadan enerji güvenliği olmaz’ başlıklı enerji raporunu tanıttı. WWF Türkiye Genel Müdürü Filiz Demirayak, Türkiye’nin enerji politikaları ve 15-17 Temmuz tarihlerinde St. Petersburg’da yapılacak G-8 Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demirayak, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın dünyayı felakete doğru sürüklediğine işaret etti.

Küresel ısınmanın kömür ve petrol gibi fosil yakıt tüketiminden kaynaklandığını vurgulayan Demirayak, “Vakıf olarak enerji ve iklimin birlikte ele alınmasını savunuyoruz. Her iki unsur da denge içinde yürütülmeli. Ne yazık ki böyle bir küresel politika yok” diye konuştu.

G-8 ÇEVRE DOSTU ENERJİLERE YÖNELMELİ
Demirayak, aşırı enerji ihtiyacını karşılamak için yapılacak yeni yatırımların iklim ve enerji güvenliğini tehlikeye atabileceğini söyledi. G-8’lerin, küresel ısınma ile ilgili enerji sorunlarını ertelediğini belirten Demirayak, “WWF olarak G8 ülkelerini, yatırımlarını ve teşviklerini enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjilere yöneltmeleri çağrısı yapıyoruz” dedi.

NÜKLEER ENERJİ DAYATILIYOR
Türkiye’nin gündemine giren nükleer enerjiye de değinen Demirayak, “Nükleer santralleri enerji sorununa bir çözüm gibi sunmak, bizi gerçeklerden uzaklaştırır. Doğalgaz iyi bir geçiş enerjisi. Hidrojen uygun ve sürdürülebilir bir yakıt. Rüzgar ve güneş enerjileri ise yenilenebilir enerji kaynakları. Esas hedefimiz bunlar olmalı. WWF olarak bu alternatifler varken, çözüm diye nükleer enerjinin dayatılmasını reddediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de enerji ve suyun dağıtımında büyük kayıp yaşandığını vurgulayan WWF-Türkiye Genel Müdürü, Türkiye’nin enerji verimliliği ve tasarrufuna dayyalı yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini ifade etti.
Kaynak: Ntvmsnbc 12 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 266
Erdinç koşarak eve girdi ve annesine seslendi : - Çok susadım ! Çok susadım ! - Sana su vermemi ister misin ? dedi annesi. Çocuk  dalga geçti : -Neden çok  mu kirli görünüyorum devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.